Giuseppe Meazza, 2024-04-11 21:00

Milan - Roma
0 - 1

Milan-Roma 0-1: Bästa insatsen på San Siro i mannaminne
Mancini var återigen festfixare.

Milan-Roma 0-1: Bästa insatsen på San Siro i mannaminne

Vilket Roma vi fick se på San Siro! Ett välspelande, vilt kämpande och organiserat Roma som med bättre skärpa framför mål hade kunnat åka från Milano med ett bättre resultat.

Daniele De Rossi överraskade nog de flesta med sin 4-4-2-uppställning. Roma lyckades tack vare detta stänga ner Milans fruktade vänsterkant och känslan var att de rödsvarta blev lite tagna på sängen i matchinledningen. Och precis när de hämtat sig var Mancini framme med pannan igen på en Dybala-hörna och nickade in sitt första mål på bortaplan för Roma. 

Giallorossi skapade sedan flera lägen att utöka ledningen men skärpan i avsluten eller i sista auktionen lös tyvärr med sin frånvaro vid fler situationer. De sista 20 minuterna tog Milan över matchen och Giroud borde ha kvitterat i slutminuterna men lyckades pricka ribban från två meters avstånd.

Det var många som gjorde en stark insats på San Siro vilket gör det svårt att välja en topp tre idag men dessa tre spelare utmärker sig lite extra enligt mig.

3 poäng 
El Shaarawy fick flytta ner som vänstermittfältare för att hjälpa Celik med Leao och Hernandez. Och som han gjorde det! Leao byttes ut efter cirka 70 minuter utan att ha uträttat särskilt mycket medan Il Faraone var matchens lirare fram till att bensinen tog slut med kvarten kvar att spela. Han vann boll, spelade sig ut svåra lägen i uppspelsfasen med finess och skapade ofta oreda i Milans försvar från sin vänsterkant. 

2 poäng
Mille Svilar går från klarhet till klarhet i Roma-målet. Han visar stark karaktär i dagens match genom att gå ut på San Siro och spika igen. Han står för flera fina parader och inger ett lugn i backlinjen. Utöver det är han fin med fötterna och hjälper därför laget att hålla i bollen i uppspelsfasen.

1 poäng
Lorenzo Pellegrini utgick från vänster i DDR:s 4-4-2-uppställning men rörde sig i stora delar av matchen på hela mittfältet. Han löser uppspelsfasen med bravur och tack vare romarens fötter och spelintelligens lyckas Roma spela sig ur många situationer. Vidare lägger han ner ett stort jobb och springer kolossalt mycket för laget.

Ett hedersomnämnande till De Rossi som med sitt taktiska genidrag skapar förvirring i Milan och även lyckas stänga ner Theo Hernandez och Leao på ett bra sätt. Det är en ynnest att följa De Rossis tränarkarriär på så nära håll och han bara fortsätter att imponera.  

TV: Roma besegrade Milan på San Siro

Niclas Ekström2024-04-11 23:45:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?