Stadio Diego Armando Maradona, 2024-02-17 15:00

Napoli - Genoa
1 - 1

Napoli 1 - 1 Genoa: Kräftgången fortsätter
Mister Mazzarri ser fortsatt inte riktigt nöjd ut på bänken - spelet som bjuds på bör väl inte heller glädja honom.

Napoli 1 - 1 Genoa: Kräftgången fortsätter

Inget klickar eller klaffar och det allra mesta ser forcerat ut utan flöde.

Lång match med tråkigt resultat. Ska väl ändå kunna dra till en kortare sammanfattning med att Napoli äger boll i majoriteten av matchen men står som vanligt för några slappa bollmöten och bolltapp som resulterar i ett bakåtmål tidigt i andra halvlek. Resterande del av matchen pågår Kvaratshkelias kamp mot Martinez stötvis men gång på gång går Kvara iväg utan mål. Det skulle dröja till minut 90 när Kvara förlänger bollen mot vänsterkant där Olivera får till ett fint inlägg som nickas bort av försvarare men returen nickas snett bakåt till en kylig Ngonge som vänder i steget och placerar bollen effektivt vid bortre stolpen. Efter målet blir det en mildare forcering men spelavbrott som dröjde flera minuter från Genoa och en hel del tacklingar (som ifs gav okej frisparkslägen) drog ner på tempot och gjorde anstormningen till knappt något större än städdagen i ett studentkollektiv.

Man kan analysera spelare och lagdelar och jämföra och ruminera men det kommer i nuläget inte hjälpa eller förändra situationen som vi sitter i. Skeppet fortsätter läcka och silvertejpen börjar ta slut. Det är jobbigt att se Anguissa och Lobotka, båda otroligt bollskickliga spelare, som flera gånger både i dagens match men även i stort under säsongen hamnar i extremt utsatta lägen där man är helt själv med bollen felvänd men rörelsen i laget är som bortblåst. En tydlig skillnad från förra säsongen där det alltid fanns 1-2 spelare bakåt som var spelbara men (då de också känns mer trygga) behövdes sällan då de tog sig förbi och gick fram med bollen. Likaså bolltappen, slarvpassningarna och allmänna missuppfattningarna mellan spelarna blir flera och tydligare. Utöver det så tycker i alla fall jag att laget verkar ha fokuserat och drillat mycket kring just bollinnehav men det blir något kontraproduktivt när vi har en hel del explosiva spelare som snarare ställer upp som runt sexmeterslinjen i handboll och i princip spelar handbollsanfall. Skillnaden i Napoli just nu är väl att vi passar och passar och sen passar vi lite till. Nu har jag ventilerat spretigt och brett kring det dysfunktionella Napoli men det finns faktiskt också vissa positiva insatser på plan som fortsatt bådar gott.

Kvaratshkelia - fortsätter att dribbla och skapa, tyvärr blir grabben med rätta frustrerad ibland men han bär också laget nästan på egen hand i många matcher. Kan nog inte räkna mer än 2-3 halvchanser där han inte varit involverad direkt eller strax innan under dagens match iaf.
Ngonge - När vi i slutet av matchen har Ngonge, Lindström, Raspadori, Kvaratshkelia inne ser det rätt oberäkneligt ut - ibland som yra höns men en sak som jag tyckte mig se är en spelare som är tydlig i sin kommunikation och önskade spelsätt. Han vill ha bollen på fötterna, antingen i löpet/djupet eller vända inåt från högerkanten. Det är ju Politano kan man tänka, fast det är något annat med Cyril. Han är kvickare, tycker han ser mer hungrig ut mot mål och går just ditåt. Det ser helt enkelt rakare, naturligare och effektivare ut. Det tror jag kan bli en framgångsrik spelare i Napoli, särskilt om det finns en lite mer stabil grund och spelidé att stå på.

Nästa match är CL-slutspel som börjar med hemmamatch mot Barcelona på tisdag kl 21.00, får vi se en annan idé och spelvilja eller ska vi räkna med att säga adjö till Europaspelet lite tidigare i år?

Napoli (4-3-3)
Meret
DiLo-Rrahmani-Östigård(46' Natan)-Mazzocchi(65' Olivera)
Anguissa-Lobotka-Traoré (59' Lindström)
Politano(59' Ngonge)-Simeone(76' Raspadori)-Kvaratshkelia

Genoa (3-5-2) 
Martinez
De Winter-Bani-Vasquez
Sabelli(90' Cittadini)-MessiasJr(74' Malinovskiy)-Badelj(90' Strootman)-Frendrup-Caricol
Retegui(75' Ekuban)-Gudmundsson(83' Vitinha)

Mål:
Frendrup 47' - 0-1
Ngonge 90'   - 1-1
 

Payam Zehtab2024-02-17 20:11:11
Author

Fler artiklar om Napoli