2020-12-23 20:45

Napoli - Torino
1 - 1

Napoli 1-1 Torino: Ingen julefrid för Gattuso

Napoli 1-1 Torino: Ingen julefrid för Gattuso

Napoli fortsätter sin kräftgång, efter att Insigne med nöd och näppe räddat laget undan ett fiasko mot Torino.

Startelvorna var ungefär de väntade, med undantag för att Sirigu faktiskt kom till start i Torino-målet. Gazzettan var alltså ute och köpte korv ännu en gång.

Julklappsinslagning och tekniska bekymmer gjorde att matchinledningen missades, men det stod snabbt klart att detta inte skulle bli någon urladdning från Napolis sida. Torino backade hem, Napoli pillade runt bollen i egen backlinje. Rätt och slätt ett sömnpiller. 

Bäst chanser i första halvlek hade faktiskt Torino som ställde om då och då. Napoli skapade ingenting. Insigne ville mest men på det stora hela var laget nöjda med att stå stilla och vänta på bollen.

Andra halvlek fortsatte på samma spår fram tills det att Torino knoppade in 0-1. Efter en fast situation misslyckades Di Lorenzo med att nicka undan bollen ordentligt, som istället damp ner hos Armando Izzo som tofflade in den i bortre burgaveln. Att Neapelsonen som döptes efter den där Diego Armando skulle få sänka "sitt" lag var såklart inte jätteoväntat.

Reaktionen från Napolis sida uteblev totalt. Den första riktiga målchansen i matchen skapade man i minut 78, då Zielinski lyckades nicka rakt i famnen på Sirigu från tre meters håll. 

Det skulle dröja till stopptid innan man lyckades kvittera. Insigne fick till slut lite yta ute till vänster och skruvade in en kandidat till omgångens mål bakom en chanslös Sirigu. Rättvist att han får smälla in den, lagkaptenen är den som försöker mest av alla där ute och skönt för hans del att slippa kritik från supporterhåll ett tag.

Napoli vaknade till liv och de sista två minuterna gör man sitt bästa för att försöka ta ledningen, men 1-1 står sig matchen ut. Too little, too late. Det är bara att konstatera att Napoli befinner sig i en djup formsvacka, så djup att det är dags att börja oroa sig kring lagets status som utmanare för CL-plats. Att torska en av matcherna mot Lazio och Inter är okej, att torska båda är uselt om man strävar mot topp 4.
Följer man upp den fadäsen med ett nödropskryss mot ligans sämsta försvar så är det läge att fråga sig hur fan man hamnade här. Bara det faktum att Lazio och Atalanta varit ännu ojämnare räddar Napoli just nu.

Nåväl, säsongen är lång och mycket fotboll återstår att spela. Det är är däremot inte alls fel att börja ifrågasätta Gattusos framtid med klubben på riktigt. Flera av de orosmoln som hängde över tränaranställningen i början, såsom hans förmåga att sätta ett anfallspel, har visat sig stämma till 100%. 

För tillfället befinner sig ligan i ett juluppehåll och skönt är väl det. Vi slipper nämligen irritera oss över Napoli ända fram till den tredje januari, då det är match mot Cagliari. Förhoppningsvis kan laget komma tillbaka efter nyår med nya idéer, spelare tillbaka från skada och ett modikum av entusiasm.

Avanti Napoli!

Edin Bajramovic2020-12-25 11:58:15
Author

Fler artiklar om Napoli