Napoli 1-2 Spezia: Den fina hemmaformen håller i sig
AVGÅ!

Napoli 1-2 Spezia: Den fina hemmaformen håller i sig

Napoli gjorde som vanligt och förlorade hemma och vanärade namnet.

Vill ni se en orgie i missade målchanser, titta på highlightsen. Vill ni se hur man inte avslutar och varför man bör under brinnande säsong träna avslut, se highlightsen. Jag är så otroligt irriterad. Sedan flera år har jag känslomässigt distansierat mig från laget. Det gick inte att balansera en vardag med vad som pågick på plan. Resultat- och spelmässigt. Runt 2015-2016 var jag riktigt distansierad. Såg inte en match live. Varken på stream eller live på riktigt. Och det gick riktigt bra. Så jag fortsatte genom hela säsongen 2016/2017 och första matchen jag såg live, och dessutom på plats var Atalanta - Napoli 2018. En solig och fin januarisöndag. Just där och då fick jag en uppenbarelse, en uppenbarelse om ligavinst. Laget flög fram och såg obevekliga ut.

Så jag började se matcher igen. Visst, jag är vidskeplig och den tron i mig gör ju att jag tror att detta förbannat laget, vilket det såklart inte gjorde. Numera stavas förbannelsen Gennaro Gattuso.

Så länge vissa spelare blixtrar till och räddar ansikten på denna historierika arbetarklubb så sitter Gattuso säkert. Men när dessa viker ner sig och resten av laget står som handfallna fåglar och inte ens vet hur man spelar försvarsspel så blir håglösheten total!

Napoli skulle vunnit denna matchen men gör det inte för man är för dåliga helt enkelt. Att Petflaskan vinklar in ledningsmålet borde ju såklart gjort laget mer taktiskt och spelat av matchen med vassa omställningar. Nej istället drar man isär sina egna lagdelar och lämnar sig helt blottade. Låter chansbollar från Spezia blir livsfarliga och hur FEM spelare runt om två Spezia-anfallare kan tillåta en straff är för mig helt oförståeligt. 1-1 och genast nerv i matchen. Spezia får visserligen en spelare utvisad (tveksamt) men det märktes inte kan jag säga. Speziaspelarna sprang som skållade getter och Napoli tillät sig återigen att låta sina lagdelar totalt haverera. Ytterligare en chansboll leder till att en ensam Nzola rinner igenom och snubblar en boll i stolpen som TRE Napolispelare sen inte kan lokalisera varpå Pobega drar in segermålet. Det är så genomruttet uselt!!

Nu ska jag inte se en match mer!

Kvällens lag:
Napoli: Ospina; Di Lorenzo, Manolas, Maksimovic, Mario Rui; Fabian Ruiz (Llorente 82), Bakayoko (Elmas 76); Politano (Petagna 52), Zielinski (Lobotka 76), L Insigne; Lozano
Spezia: Provedel; Vignali, Ismajli, Terzi, Marchizza (Ramos 90); Deiola (Pobega 46), Agoume, Maggiore (Saponara 90); Agudelo (Gyasi 46), Nzola, Farias (Erlic 79)

Solonapoli2021-01-06 20:15:00
Author

Fler artiklar om Napoli