Napoli 2-1 Lazio: Tre regntunga poäng
Knorren á la Milik

På ett blött San Paolo besegrades ikväll Lazio, men det var mycket jämnt.

Lazio rivstartade denna kväll och borde ha gjort 0-1 i början av matchen då Milinkovic-Savic på nära håll höll på att enkelt nicka in ledningsmålet. Dock var för kvällen Meret i mål med på noterna och tack å lov för det för det var noll koll i luftrummet då kolibrin var avstängd. Napoli sticker upp lite efter hand och Milik skulle visa sig vara pigg idag. En ribbträff av Milik som hördes ända ner till Sicilien drogs på knappa kvarten in i matchen och vittring om ett ledningsmål började infinna sig. Lazio var dock minst lika farliga och rörde om en del för de våra. Tunga skott utifrån motades dock bort av en för kvällen väldigt bra spelandes Meret. Milik skulle träffa trävirket igen efter 20 minuter med en lirknick som Lazios Strakosha tippade i stolpen. Galet nära.

Efter dryga halvtimmen öppnar Mertens upp Lazios backlinje och lill-matadoren Callejon rinner igenom och prickar in 1-0. Underbart. Och för de som följer Napoli på sociala medier vet väl vid det här laget att Milik är en ruskigt bra frisparksskytt. Han tränar frisparkar till förbannelse och ikväll fick han lön för det. Minuterna efter Callejons ledningsmål knorrar han in 2-0 och den regntunga napolitanska himlen kändes genast mycket lättare.

Lazio inleder andra halvleken som första och skapar mycket halvchanser. Luftrummet hos Napoli gapar som sagt skrämmande tomt när kolibrin inte finns där. Många bollar motas bort av Meret och ibland infinner sig ett visst tjongande i backlinjen. Inte alls likt  det spelande Napoli vi är så vana att se. Ruiz sticker upp i all Laziodominans och drar en vänsterpärla i virket just for the sake of it och Callejon ville inte vara sämre och lobbnickade i virket även han. Däremellan hann Meret ånyo med att mota bort några Laziochanser.

Släkten är värst och därför är det såklart ingen högoddsare att Immobile skulle göra mål ikväll. Med ett enastående litet nummer en mot en skjuter han snyggt i steget in 2-1 och helt plötsligt levde matchen igen. Napoli kunde dock hålla undan på ett regntungt San Paolo och tar tre ytterst viktiga pinnar. Tacka Meret för det ikväll, men kanske ska Lazio tacka sin målram också för det kunde blivit åtminstone 3 bollar till i Napolis favör.

Kvällens lag:

Napoli: Meret; Malcuit, Albiol, Maksimovic, Mario Rui; Callejon (Hysaj 88), Diawara (Verdi 72), Zielinski, Fabian Ruiz; Mertens (Ounas 82), Milik
Lazio: Strakosha; Luiz Felipe (Bastos 27), Acerbi, Radu; Lulic, Parolo, Lucas Leiva, Milinkovic-Savic (Patric 72), Lukaku (Correa 46); Luis Alberto; Immobile