2020-02-29 20:45

Napoli - Torino
2 - 1

Napoli 2-1 Torino: Vinst med mersmak

Napoli 2-1 Torino: Vinst med mersmak

Efter matchen mot Barcelona fanns det risk för trötthet och underskattning, men Napoli visade styrka och avfärdade Torino med 2-1.

En del spelare vilades från start - Mario Rui ersattes av Hysaj på vänsterbacken och Lobotka tog plats på mitten istället för Rui. Mertens, som dragit på sig en smäll mot Barca, började på bänken vilket innebar att Milik startade på topp med Insigne och Politano.

Torino är formmässigt kanske Serie A’s sämsta lag just nu men de inledde matchen starkt. Hög press och intensitet ledde till att man vaskade fram några halvchanser mot ett lite virrigt Napoli. Efter några minuter stabiliserades dock läget och Napoli tog över bollinnehavet. En mängd chanser skapades och redan efter en kvart hade Manolas gett hemmalaget ledningen via en hörna. 

Napoli fortsatte att trycka på men antingen så var avsluten för dåliga eller så stod en vilt fäktande Sirigu i vägen. Den italienska veteranmålvakten gjorde ett antal riktigt bra ingripanden och Torino ska nog tacka honom för att siffrorna inte rann iväg. Mot slutet av den andra halvleken fick han till slut kapitulera, då Di Lorenzo skyfflade in 2-0 efter en Callejón-löpning mot bortre stolpen. Revansch för ytterbacken som fått se ett friläge räddas av Sirigu halvtimmen tidigare. 

Efter 2-0 så slappnar Napoli av och det utnyttjar Torino, som får in ett reduceringsmål via Edera. Den unga yttern tillåts stå helt omarkerad och nickar enkelt in bollen i bortre gaveln bakom Ospina. Trist att det tillåts bli nervöst i slutet av en match som Napoli egentligen tokdominerat, men som tur är lyckas inte Torino få till en slutforcering.

Överlag så gör Napoli en bra match. 2-1 är i underkant och hela laget gör det egentligen bra. Men kanske ska man inte dra alltför stora slutsatser - detta var Torinos sjätte förlust i rad. När Hysaj ser ut som Marcelo i vissa sekvenser får man intrycket av att motståndet inte direkt är av toppklass. 

Den enda besvikelsen är nog egentligen Politano. Högeryttern får inte riktigt till det ännu i den ljusblå tröjan. Farten och tillslaget har han, men han känns lite för förutsägbar och ointelligent i spelet. Förhoppningsvis är det mest en fråga om matchtempo då han spenderat stora delar av hösten på bänken uppe i Milano.

Nu i veckan är det dags för Coppa Italia igen, då just Inter kommer på besök till San Paolo. Vinst eller kryss där så har Napoli bokat sig en plats till Coppa Italia-finalen i maj!

Edin Bajramovic2020-03-01 12:07:18
Author

Fler artiklar om Napoli