Napoli 2-1 Verona: Segdragen vinst

Napoli lyckades till slut förvalta sina chanser till en viktig trepoängare.

Bollinnehav till trots och tre klara chanser till att åtminstone ha ledningen i paus så var det 0-0 när 45 minuter gått. Typisk kunde man ju tänka och mer typiskt blev det när Verona också tar ledningen. Napoli hade haft en massa bollinnehav och för en gång skull skapat en hel del chanser men av någon anledning är det svårt för Napoli att göra mål. Det går liksom inte.

Mittfältet är också ett problem, vi saknar Zielinski och hans rutin och skicklighet. Cajuste är ok men oerfaren och behöver tid. När han inte är på topp och kan bidra med den han kan i nuläget har vi inget. Det märktes när Verona hade en bra period i andra halvlek. Det var rena öppna savannen där ett tag.

Jesper Lindstrøm var dock idag en riktigt frisk fläkt för Napoli och han la också upp för Verona-bekaningen Ngonge som kvitterar mot sina gamla arbetsgivare. Det stod nästan i stjärnorna det där och vad som också stod i stjärnorna var att Kvaratskhelia skulle curla upp vinstmålet i krysantemum. Mumma och vinst för ett väldigt kämpande Napoli.

En match som denna ska i regel vara en promenadseger för Napoli men denna säsong har inte på långa vägar varit "up to standards" så att säga. Det är 16 matcher kvar av säsongen och 16 finaler som Mazzarri uttryckt det. We´ll see about that.