2020-09-27 18:00

Napoli - Genoa
6 - 0

Napoli 6-0 Genoa: Salutate la capolista!

Napoli 6-0 Genoa: Salutate la capolista!

Napoli tog emot Genoa på Stadio San Paolo och gjorde processen kort med den gamla brödraklubben. 6-0 slutade matchen och Napoli går därmed upp på första plats i tabellen.

Matchen sköts upp till den senare avsparkstiden 18.00 pga. positiva coronatester i det gästande laget, vilket innebar att bl.a. Mattia Perin inte kom till spel utan fick gå i karantän uppe i Ligurien. Istället tog rutinerade Marchetti platsen mellan stolparna.

För hemmalagets del var det formationen som fungerade väl sista halvtimmen mot Parma som denna gång testades från start - ett 4-2-3-1 med Osimhen på topp och Mertens som släpande anfallare.

Det betalade av sig direkt från start då Napoli bara behövde nio minuter på sig för att ta ledningen. Mertens vek in och slog en crossboll mot bortre stolpen, där Lozano dök upp och gjorde en äkta Callejon-balja. 

Bara några minuter senare fick Osimhen ett kanonläge från straffområdesgränsen, som han tyvärr brände med råge. Bäst chans hade dock Genoas Lukas Lerager, som fick ett öppet mål serverat av Pjaca men lyckades på något sätt att missa bollen. I aktionen efter frispelas i Lozano mot det andra målet men hans avslut smyger utanför. 

Tyvärr så fick Insigne kliva av med en otäck hamstring-skada men trots det behöll Napoli kontroll över matchen. Bara trettio sekunder in i den andra halvleken lyckas man också göra 2-0 efter fint spel mellan Zielinski och Osimhen, som gör en assist med klacken.

Efter detta kollapsade Genoa totalt. Mertens gjorde 3-0 på distans, Lozano 4-0 på friläge och Elmas 5-0 efter att Goldaniga glömt bort hur man tacklar. Till råga på allt så byttes Politano in och gjorde 6-0 första gången han rörde vid bollen. Skamligt för Genoa och rycker de inte upp sig så riskerar de att verkligen att få kriga i botten i år. Napoli hade bud på fler mål och det kunde mycket väl ha slutat med ännu större siffror.

Två av två segrar så här långt alltså, och det utan att egentligen behöva svettas. Napoli befinner sig i toppen av tabellen och i nästa match ska man möta Juventus på bortaplan. En väldigt bra värdemätare för lagen så här tidigt på säsongen!

Edin Bajramovic2020-09-27 23:10:00
Author

Fler artiklar om Napoli