Napoli klarade oavgjort i Swansea efter fint målvaktsspel.

Napoli klarade oavgjort i Swansea efter fint målvaktsspel.

Ett svagt Napoli med dåligt försvarsspel spelade 0-0 i en svängig match mot ett högt pressande Swansea, en batalj som hade fått Lars Lagerbäck att sätta torsdagsölen i strupen. De ljusblåa blev tagna på sängen av den höga pressen Swansea körde med. Fina räddningar från Rafael och Pepe Reina gjorde att Napoli höll kvar sig i matchen och det är just dem två laget ska tacka att det inte blev förlust ikväll.

Rafael Benitez valde att vila några spelare inför dagens match och startelvan såg ut såhär:

Rafael; Maggio, Henrique, Britos, Reveillere;
Inler, Dzemaili; Insigne, Hamsik, Callejon;
Higuain


Napoli startade matchen med högt tempo och skapade några farliga målchanser men efter 10 minuter började matchen redan att sätta sig och så skulle den se ut resterande 90 minuter. Det vill säga att Swansea spelade runt bollen till mittfältare som fick vända upp enkelt utan markering. Klart tydligt blev det också att Reveillere inte hängde med när den kvicke Nathan Dyer fick bollen och kunde utmana. Deras understöd åt yttrarna på kanterna var mycket bra och fick in många inlägg.
Swansea spelade mycket bra i första halvlek och Rafael fick stå för några riktigt svettiga räddningar innan han byttes ut i halvtid skadad. Skadan såg dock inte så allvarlig ut. Inga rapporter om den än så länge.

Andra halvleken mattades av något och inget av lagen skapade några riktigt farliga lägen. Henrique och Britos såg tydligt nervösa ut när dem sattes under press från den bastante Wilfried Bony och spelade ofta hem till Reina. Routledge i Swansea hade ett farligt läge i slutet men Reina var helt med på noterna, närmre än så kom inte Swansea. Napolis bästa läge var när Callejon snyggt tunnlade Chico Flores och drog iväg en tåpaj utanför mål. 
I returmötet lär vi få se Albiol i backlinjen igen. Britos är brytningssäker men ligger ofta fel i positionsspelet. Henrique får ses som fjärdeval bland mittbackarna.
Returen spelas nästa Torsdag och då lär vi nog inte se samma press från svanarna som idag. En match där vi får ses som klara favoriter.

Bäst idag: Rafael/Reina och grabbarna på bortastå.
Sämst idag: Anthony Reveillere.

 

Jesper Larssonjeppelarsson9@hotmail.comjeppelarsson9@hotmail.com2014-02-20 23:44:00
Author

Fler artiklar om Napoli