Napoli tar emot Bologna

Veckomatch väntar i omgång tio.

Napoli gjorde en bra insats borta mot Roma i söndags med ett mer än godkänt kryss på Olimpico. Laget försökte och kunde lika gärna ha åkt från Rom med tre poäng men sett till hela matchen var det oavgjorda resultatet helt rättvist. Det blev en bra match där Napoli tog en bra bortapoäng och Roma fick en sorts defensiv revansch efter att ha släppt in sex mål dagarna före.

Nu väntar Bologna på hemmaplan för Napolis del, ett Bologna som verkar att blanda och ge i resultatväg och framförallt trivs på hemmaplan. Förutom mot Milan senast har klubben tagit tio av sina tolv poäng hemma och endast två borta. De parkerar i mitten hyfsat stabilt men känslan är att de lika gärna kan befinna sig i en nedflyttningsstrid efter årsskiftet.

I det tuffa schema som pågår denna höst kommer Spalletti att få rotera något och trots ständiga farhågor med att göra det vid "enklare" motstånd så känns det ändå befogat imorgon kväll. På söndag väntar ett stekhett derby mot ett nyuppflyttat och derbyhungrigt Salernitana som lär ge allt mot storebror och då kommer det krävas att Napoli har bästa elvan tillgänglig.

Det talas om att Insigne har några känningar, återstår att se om han kommer till start. Troligtvis gör han det, om inte, kan det ge speltid till Elmas eller Lozano i kaptenens position. Annars kan Elmas starta på Zielinskis plats då polacken inte kommit upp i bästa form ännu. Kring målvaktsval och vem som blir partner till Koulibaly får vi se torsdag kväll. Det tighta schemat kräver vissa hänsyn såklart.

Möjlig startelva
NAPOLI (4-3-3)
Ospina; Di Lorenzo, Rrahmani, Koulibaly, Mario Rui; Anguissa, Fabian, Elmas; Politano, Osimhen, Insigne. 

Avspark 20.45 torsdag kväll

Fredrik Kreüger2021-10-27 21:55:04
Author

Fler artiklar om Napoli