Napoli-Udinese 5-1

Det blev tre viktiga poäng i jakten på CL-plats.

Napoli hade inga svårigheter att besegra Udinese i den 36 omgången. Det slutade 5-1 efter mål av Zielinski, Fabian Ruiz, Lozano, Di Lorenzo.och Insigne. Till en början var hemmalaget inte riktigt på hugget och såg lite för långsamma ut. Det dröjde innan laget skapade möjligheter och nästan en halvtimme innan första målet kom. Zielinski slog in en retur efter att Osimhen haft en liten show med en fin vändning och avslut. Bara minuter efter placerade Ruiz in 2-0 mycket vackert och nu följde en stund då Napoli såg överlägsna ut. Det kunde ha blivit ett till mål redan där. Gästerna var dessutom ytterst givmilda med flera felpass på egen planhalva vilket gav flera omställningschanser till de ljusblå.

Dock kom en liten kalldusch före paus då Okaka snyggt vände och skickade in reduceringen. Ett fint mål, men Manolas såg kanske en aning passiv ut.

I andra halvlek kändes Napoli som mer trygga i sin ledning, det fanns en beslutsamhet att hålla resultatet och ordna dessa viktiga tre poäng. Udinese gavs inte mycket utan Lozano kunde ett klassiskt Lozanomål - inställning och lite snubblande i samma rörelse. Men bra för honom då mexikanen inte har haft en så bra period de senaste månaderna. Di Lorenzo höll sig framme på en retur och stötte in 4-1 och då var matchen definitivt klar.

Udinese som inte hade något att spela för bjöd inte på mycket motstånd. Men Napoli såg bra ut och som precis under de senaste två månaderna så rullar allt på med många mål, bra spel och en synbar harmoni inom spelargrupp och tränarstab. Hoppet lever inför avslutningen, två omgångar kvar av årets Serie A... Hur svarar nu konkurrenterna på kvällens seger?

NAPOLI (4-2-3-1) Meret; Di Lorenzo, Manolas, Rrahmani, Hysaj(84° Mario Rui); Fabian, Bakayoko(64° Demme); Lozano(75° Politano, Zielinski(75° Elmas), Insigne, Osimhen(70° Mertens).

Mål: 29° Zielinski - 31° Fabian Ruiz - 41° Okaka - 57° Lozano - 67° Di Lorenzo - 91° Insigne