Napoli vinner första Scudetton på 33 år

1-1 borta mot Udinese var tillräckligt för att säkra klubbens första ligatitel sedan 1990.

Napoli har gått som tåget hela säsongen. I söndags kunde laget ha säkrat titeln och var bara sex minuter från att få fira guld på hemmaplan. Men sex minuter innan slutsignalen kvitterade Salernitanas Dia och sköt då upp neapelbornas firande, i och med att Lazio då hade en matematisk chans att komma ikapp.

Men när Victor Osimhen tryckte in Napolis kvittering borta mot Udinese under torsdagskvällen fick klubben och dess supportrar på arenan och där hemma äntligen fira.

Efter 13 minuter hade dock Udinese tagit en chockartad ledning och många var nog rädda att Napoli skulle tappa även denna matchbollen. Men då steg han alltså fram - skyttekungen från Nigeria. Klockan stod på 52 när Osimhen tryckte in kvitteringen.

När matchen till slut blåstes av stod det klart att Napoli hade fått den poäng man behövde för att säkra titeln, med fem matcher kvar av säsongen. Klubbens tredje Serie A-titel någonsin. 1987 och 1990 var Maradona med och vann ligan för Napoli. Nu är Osimhen den stora hjälten.

Den 64-årige tränaren Luciano Spalletti blir i och med titeln historisk som den äldsta tränaren att vinna Scudetton.

33 års väntan är nu äntligen över för Napoli, som 2006 spelade i Serie C och hade stora ekonomiska problem. Jösses vad det kommer firas i Neapel i natt, imorgon och resten av året.