Andria - Nocerina
Maikol Negro målskytt igen

Sjätte raka bortasegern för "i molossi". Countdown mot la serie B har startat

Med ett lysande spel säkrar Nocerina sin sjätte raka bortaseger på stadio ”degli ulivi” i Andria. Redan från avspark visar Auteris lag varför man leder legapro med 12 poäng försprång.

Molossin flyttar in i Andrias planhalva och ett säkert och snabbt spel på ett och två tillslag leder snart till flera målchanser: redan i sjunde minuten har Castaldo en bra boll inne i straffområdet men avslutet hamnar på stolpen. Fem minuter senare är det Emanuele Catanias tur – bra väggspel med Gigi Castaldo – fast skottet hamnar långt utanför. Det är ett makalöst tempo och Andria verkar försvarslöst på kanterna där Scalise och Bolzan ofta når kortlinjen. I 16e minuten är det nära igen, frispark från bra läge men Bolzan skruvar bollen i ribban. Omkring den 20e minuten syns äntligen hemmalaget med en friskark från intressant läge. Bollen är hårt fast centralt slagen och Gori räddar till hörna.

I 27e minuten är de c:a tusen fansen som rest från Nocera redo att jubla: kaos uppstår i Andrias straffområde och högerbacken De Maio är nära att slå in 1-0 men avslutet räddas två gånger på mållinjen av en Andria försvarare.

I andra halvlek övergår Papagni till ett försiktigare 5-3-2 system. Åtgärden verkar ha önskad effekt, Nocerina fortsätter med sitt bollinnehav men kommer nu inte lika lätt till avslut. Bortsett från ett bortdömt Andria mål (klar offside) händer inget nämnvärt fram till 28e minuten då Castaldo fintar bort Carretta och serverar Negro en boll i straffområdet som Nocerina anfallaren dundrar in i måltaket.

Efter målet kontrollerar Nocerina ganska enkelt och Andria verkar inte ha förmågan att ändra matchbilden. Chansen till kvittering dyker dock upp i slutminuterna: Anaclerio spelar fram Statella i bra läge, men situationen räddas av en utrusande Gori.

Matchens sista chans är Nocerinas, Andria slarvar på mittplan och bjuder Cavallaro på ett kontringsläge. Efter en 40 meters löpning kommer Nocerina anfallaren öga mot öga med Spadavecchia, men bollen hamnar på stolpen (igen!). Efter fyra minuter tilläggstid är matchen över. Kavalkaden mot serie B fortsätter...

Formazioni

Andria Bat (4-4-2): Spadavecchia, Di Simone, Fazio, Pierotti (22' Carretta), Sibilano, Berretti (76' Minesso), Paolucci, Del Core, Coletti, Statella, Cozzolino (62' Anaclerio).

Nocerina (3-4-3): Gori, Scalise, De Franco, Di Maio, Pomante, De Liguori, Bruno, Catania (90' Cavallaro), Castaldo (87' Ripa), Negro (81' Marsili)