-

Cittadella-Nocerina 1-3: en värdefull seger
Di Maio var avgörande mot Cittadella

Tre tunga poäng borta mot Cittadella.

Det blev en värdefull seger i Cittadella i lördagens omgång och tre mycket välkomna poäng som kan väga tungt i kampen om förnyat kontrakt. I de tidigare tre matcherna hade man trots mycket beröm bara fått en poäng i utdelning.

Lördagens bedrift är också värd beröm eftersom man fick spela i numerärt underläge i över en timme. Lele Catanias tidiga ledningsmål – han var kvickt framme på returen efter en ribbträff av Farias – gav Nocerina medvind och i den första halvtimmen hade man full kontroll över matchen.

Sedan kom De Liguoris utvisning i minut 33 och fyra minuter senare Cittadellas kvittering på straff och matchbilden såg ut att förändras totalt. De tvåhundra ditresta fansen och alla de andra framför TVn fruktade att även detta möte skulle få en negativ utgång. Så blev det inte. Auteri gjorde några taktiska ändringar – Del Prete ned i backlinjen och Catania på mittfältet – och i halvlekens sista minut kom 2-1 målet med Di Maio (volley efter hörna).

Efter paus uppträdde Nocerina inte speciellt defensivt – bara lite försiktigare – och hemmalagets reaktion var inte den man hade kunnat förvänta sig. Cittadella verkade utan inspiration och det blev mest en del långbollar som blev ett lätt byte för Di Maio & Co. Däremot hade Farias två stora chanser men stolpen först och en fantomräddning av Cordaz hindrade de svartröda från att öka sin ledning. Cittadellas franske forward Maah hade också ett skott i stolpen i ett av hemmalagets få lyckade anfall.

I slutminuterna kände man av tröttheten – man spelade trots allt 10 mot 11 – och Gori fick ingripa ett par gånger på skott från Bellazzini och Job. Sekunderna före slutsignalen blev det 3-1 då Gigi Castaldo lite listigt skaffade sig en straff som han själv satte i mål.

Efteråt sade en äntligen nöjd Auteri: ” det var en mycket bra prestation. Vi spelade med stor koncentration hela matchen igenom och gjorde få misstag. Det märktes inte att vi hade en spelare mindre på plan.”

Matchens Toppar:

Farias - den lille bolltekniske brassen fortsätter att imponera

Castaldo - ett jättejobb på hela anfalssfronten

Di maio - effektiv i båda straffområden

Catania – hade säkert suttit på bänken om Negro och Plasmati inte varit skadade. Han sviker sällan när chansen kommer

Matchens Floppar:

De Liguori – i dålig form, han drog på sig två onödiga varningar

Det kan vara intressant att notera att Nocerina tagit 7 av 8 poäng borta där man också gjort 7 av sina 9 mål. Ett bra bortafacit. Däremot är hemmafacit inget att skryta om, en poäng på 3 matcher. Nu är det dags att ”erövra” sin egen arena San Francesco.

Formazioni

Cittadella (4-4-2): Cordaz, De Vito (83' Carra), Pellizer, Scardina, Vitofrancesca, Di Roberto (54' Job), Magallanes (72' Gasparetto), Schiavon, Bellazzini, Maah, Di Carmine

Nocerina: (3-4-3): Gori, Filosa, Pomante (45' Marsili), Di Maio, Del Prete, Bruno, De Liguori, Bolzan, Catania (63' Nigro), Castaldo, Farias (85' Petrilli)