Lagbanner
Enkel hemmaseger mot AlbinoLeffe, jakten på en plats i playout fortsätter i Crotone.
De två "heroiska" AlbinoLeffe tifosin. Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Enkel hemmaseger mot AlbinoLeffe, jakten på en plats i playout fortsätter i Crotone.

AlbinoLeffe bjöd inte på något riktigt motstånd i förra lördagens match men nu väntar en svår uppgift borta i Calabrien.

Nocerina tog säsongens kanske enklaste seger i förra lördagens hemmamatch mot AlbinoLeffe. Molossin hade total kontroll över matchen och att slutsiffrorna inte blev större beror på en del missade chanser och att man valde att spela på säkerhet eftersom varje poäng kan bli avgörande i slutspurten. 

AlbinoLeffe bjöd på ett ganska mjukt motstånd – inte en enda målchans – då man tydligen redan resignerat och funnit sig i tanken att spela i legapro i nästa säsong. Förlusten i Nocera innebär att nedflyttningen nu är ett matematiskt faktum för AlbinoLeffe som endast spelat in 3 poäng i de senaste 18 omgångarna. Vi tycker ändå att den lilla klubben från Lombardiet – Albino och Leffe är två mindre orter i närheten av Bergamo – har svarat för en mer än beundransvärd bedrift med sina nio raka säsonger i serie B. Lika beundransvärda var de två supportrarna som trots allt ville följa sitt lag i den långa resan ned till Nocera.

Nocerinas ledningsmål kom redan i den 3e minuten när Merino – utan tvekan bäst på plan – avslutade en fin kombination med ett skott i Tomasigs vänstra hörn. De svartrödas ledning hotades aldrig under resten av matchen och den enda minuspoängen i en godkänd insats var som sagt oförmågan att göra minst ett annat mål.

I morgon väntar en svår match i Crotone. Efter en blygsam säsongstart har Pythagoras ättlingar ( den grekiske filosofen och matematikern grundade här sin berömda skola år 530 f.Kr) spelat upp sig till en relativt lugn position i tabellen. 

Att ta poäng på Ezio Scida arenan är inte enkelt, Sampdoria och Verona har fått stryk i de senaste omgångarna. En mycket svår uppgift för Nocerina som speciellt måste se upp för brasseduon Gabionetta och Calil.

Som vanligt dras Auteris trupp med skadeproblem: förutom Negro och Pagano som varit skadade en längre tid får Barusso också lämna återbud och Farias kommer troligen att starta från bänken.

En seger vore som alltid välkommen men även en poäng skulle kunna väga tungt i kampen om en play out plats. Forza Molossi.

Sammandrag Nocerina - AlbinoLeffe

 


Rino Mariano2012-05-11 23:43:00
Author

Fler artiklar om Nocerina