Ottawa - NY Islanders
1 - 2

Genoa-Nocerina 4-3: vilken rysare!
Godkänd insats för i molossi

Godkänt trots förlust på stadio Marassi. I molossi skrämde Malesani men fick ge sig på övertid.

Det blev underhållande och jämn match mellan Nocerina och Genoa och ett viktigt test för i molossi inför den svåra säsongen i serie B.

Primo tempo

Nocerina inleder matchen utan allt för stor respekt för de mer namnkunniga motståndarna men självförtroendet sjunker i botten när Gori, i den 13e minuten, gör sin karriärs värsta tavla. Helt ofattbart serverar han Palacio en boll i eget straffområde som den argentinske anfallaren inte kan tacka nej till och 1-0 är serverat. Laget verkar omtöcknat och det dröjer inte mer en två minuter innan Genoa tar sig till en 2-0 ledning. Den här gången är det Genoas andra argentinske anfallare Pratto som nätar med en giftig vänster efter en snabb omställning.

Vi den här punkten börjar nog de cirka 1000 molossi fansen befara en utklassning, och efter att ha sett Nocerinas tre sista minuter är det en mer än befogad tanke.

Auteri är rasande och försöker ”väcka” spelarna ur sin dvala. Utskällningen verkar få effekt, och efter 2-0 målet är det ett annat Nocerina som försöker tugga sig in i matchen igen.

I molossi börjar vinna mark på mittfältet och skapar ett visst tryck utan att förstås bli riktigt farliga, fram till den 38e minuten. Hörna från höger som Di Maio lyckas slå in med en bicicleta...helt makalöst, hela Luigi Ferraris applåderar!

Secondo tempo

Genoa vill säkra matchen och inleder starkt. Redan två minuter in i andra halvlek är det Palacio som tvingar Gori till en svår räddning. På följande hörna är det samme Palacio som skarvar in bollen via en touch från Bruno (självmål).

Men Nocerina ger inte upp, inte Gaetano Auteris Nocerina. Laget tar allt mer över spelet på mittfältet och i den 54e minuten kommer Scalise fri på högerkanten och hittar Gigi Castaldo inne i straffområdet; Gigi nickar i ribban och för Plasmati blir det en barnlek att peta in 3-2 bollen!

Nu tror molossin verkligen på sin sak och ångar på som vanlig. Genoa spelarna verkar trötta och faktum är att under stora delar av den andra halvleken är det i molossi som för spelet. Inga riktiga målchanser skapas dock fram till den 87e minuten då Lele Catania når Castaldo mitt i straffområdet med en perfekt crossboll. Gigi nickar elegant in bollen bakom en oskyldig Frey; 3-3 och apoteos bland Nocerina fansen. http://www.youtube.com/watch?v=nEVt8EN4qm0

Båda lagen vill vinna matchen och helst undvika förlängning i den heta italienska sensommaren. Genoas serie A klass kommer slutligen fram och Pratto har 4-3 bollen på foten i den 92e minuten men Gori lyckas med en otrolig räddning hålla kvar sitt lag i matchen. Men det varar inte länge, för minuten därpå nickar Khaladze in ett fint inlägg från vänsterkanten. Domaren blåser av strax efter, och en fullkomligt galen Malesani rusar in på plan. Genoa går vidare i coppa Italia.

Det blev en härlig match, och precis vad Nocerina behövde för att börja bygga upp lite självförtroende inför den långa och svåra serie B turneringen. Det var imponerande att se Auteris mannar försöka skrämma Genoa med sitt 3-4-3 spel och komma starkt tillbaka två gånger. Men det bästa minnet kommer att förbli den hyllning och applåderna som de rödsvarta fick ta emot av Genoa fansen när de som sista lag steg av plan. Magiskt

Genoa (4-3-1-2): Frey, Mesto, Kaladze, Dainelli (27' Granqvist), Antonelli; Veloso, Kucka, Merkel (63* Birsa); Constant (73' Seymour); Pratto, Palacio

Nocerina (3-4-3): Gori, Di Maio, De Franco, Pomante, De Liguori (58' Marsili), Bruno, Castaldo, Negro (70' Catania), Bolzan, Scalise, Farias (46' Plasmati)