Lagbanner
Nocerina närmar sig stupkanten
Gratis inträde i Nocera. Foto Luigi Gasia /tuttonocerina.com

Nocerina närmar sig stupkanten

Den svåra förlusten i Crotone minskar Nocerinas chanser att hålla sig kvar i serie B. Imorgon väntar playoff kandidaten Padova.

Fansen hade stora förväntningar inför matchen i Crotone. Man hoppades på en bortaseger som hade kunnat säkra en playout plats. Det blev istället en förlust och en mycket tung sådan.

Under första halvlek försökte Crotone hålla ett konstant tryck medan Nocerina främst satsade på kontringar men egentligen skapades inte många riktiga farligheter. I den 30e minuten avfyrar Ciano en kanon från 30 meter som Concetti ser i sista stunden och styr till hörna. I slutminuterna är det i molossi som har en bra chans men Laverones skott liknar mest en passning till Crotones målvakt. 

Matchbilden förändras inte avsevärt under första delen av andra halvlek, men runt den 60e minuten börjar det hända saker. Först får Concetti rädda på ett farligt avslut från nära håll (Florenzi), strax därefter bränner Castaldo en megachans helt ensam framför Crotones målvakt. Tio minuter senare blir hela Nocerina försvaret bortspelat av duon Florenzi – Calil, med brassen som lätt slår in bollen i mål från bara några meters avstånd. 

Nocerinas reaktion blir inte särskilt imponerande och i minut 37 fullbordas katastrofen: Calil fälls några meter utanför straffområdet efter en snabb kontring. Ciano slår en perfekt frispark som Concetti inte kan nå. Med endast några minuter kvar av matchen verkar förlusten ett faktum. På övertid tänds dock ett litet hopp då mittbacken Di Maio dundrar in 2-1. Hoppet blir kortlivat och Gabbionetta avslutar en snabb kontring genom att fastställa resultatet till 3-1.

Med den här förlusten minskar Nocerinas chanser att hålla sig kvar i serie B avsevärt. Man har tappat den 19e platsen till förmån av Vicenza och är i nuläget utanför playout. De tre sista lagen åker ned direkt. Med två omgångar kvar har man inte längre ödet i sina egna händer utan är även beroende av vad som kommer att hända i andra matcher. Risken är också att det inte räcker att gå om Vicenza eftersom playout endast spelas om avståndet mellan position 18 och 19 inte är större en 4 poäng (i annat fall blir det direkt nedflyttning).

Man blir inte heller speciellt optimistisk med tanke på att man kommer att möta playoff kandidaten Padova hemma och målmaskinen Pescara borta i de två återstående matcherna.

En utebliven seger mot Padova kan innebära att den fällande domen kommer redan imorgon.

För att få extra publikstöd har klubbledningen beslutat att det blir fri entré på stadio San Francesco och vi får verkligen hoppas att trycket från de svartröda fansen kan hjälpa laget att hålla hoppet levande en vecka till.

Sammandrag Crotone - Nocerina


Pier Mariano, Rino Mariano2012-05-19 18:16:44
Author

Fler artiklar om Nocerina