"Löken" Löfquist nära att sänka Nocerina
Roberto Merino frälste Nocerina med ett drömmål Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

"Löken" drömmålade i den 74:e minuten, men "andernas maradona" Roberto Merino svarade på övertid med ett ännu vackrare mål.

Nocerina tog en viktig seger i förra lördagens omgång. Tre efterlängtade poäng (hela 17 omgångar utan vinst) som innebär att det fortfarande finns ett litet hopp att hänga med i bottenstriden.

Matchen var inte direkt underhållande – en kraftig vind störde spelarna – men spännande fram till den sista sekunden.

Nocerina hade ett litet övertag i den första halvleken och efter att ha missat ett par bra lägen tog man ledningen med ett slumpartat mål i minut 33 efter en missbedömning av Gubbios målvakt Donnarumma som släppte in ett inlägg av Majkol Negro.

Efter paus hade Nocerina bra kontroll på matchen och gästerna som endast varit farliga på ett par kontringar i första halvlek verkade inte i stånd att skapa några större farligheter. Gubbios kvittering kom därför som en blixt från klar himmel i den 74e minuten då David ”löken” Löfquist fick till en riktig kanonträff från 20 meters avstånd.

Att tappa ledningen har varit Nocerinas ”specialitet” under hela säsongen. För oss i redaktionen kändes det också som ödets ironi att just en svensk skulle skjuta ned Nocerina till legapro. Laget gavs sig inte och man radade upp anfall efter anfall i slutkvarten. Man skapade tre stora chanser med Negro och Di Maio, men det var som att bollen inte ville in.

När man slutligen hade resignerat kom Roberto Marinos magi tre minuter över full tid. Den lille peruanen lyfte upp bollen med vänstern strax utanför boxen och klippte till på volley otagbart i Gubbiomålets vänstra kryss.Lättnad och jubel bland publiken (bottennotering för säsongen) som åter börjar hoppas på ”il miracolo”.

Nu väntar tolv ”seriefinaler” och för att il miracolo skall förverkligas krävs en kombination av tur och självförtroende. Nu när Mr. Auteri äntligen gått över till en fyrbackslinje – man spelar nu 4-2-3-1 – verkar laget stabilare defensivt och inte lika sårbart på kanterna som när man körde 3-4-3. De nya spelarna verkar sakta men säkert smälta in i gruppen och man hoppas att deras rutin och kvalitet kommer att bidra till ett värdigt slut på säsongen.

Imorgon är det bortamatch i Modena, en svår uppgift mot ett formstarkt lag som visat upp bra spel och har jobbat upp sig till en trygg position i tabellen. Man väntar cirka 5-600 fans från Nocera. Vi hoppas att deras 140 mil långa utflykt (tur och retur) inte blir resultatlös.