Matchboll nr.1...double fault. Dags för matchboll nr.2 Foggia - Nocerina
Zeman vill stoppa molossins serie B fest

Snöplig hemmaförlust för i molossi, men blir det fiesta i Foggia?

Nocerina – Juve Stabia 1 – 2

Redaktionen fanns på plats när Nocerina skulle säkra serie B hemma mot Juve Stabia. Fansen hade hoppats kunna fira just framför de aldrig så älskade kusinerna från Castellammare. Stadio S. Francesco var fullsatt förutom i Stabia fansen sektor (ja ni vet, ”no alla tessera del tifoso”) och la curva sud bjöd på en mycket underhållande koreografi före matchen.

Så var det dags för spel och mot varandra står laget som har krossat serien och ett av de formstarkaste lagen med befogade play off ambitioner.

Nocerina inledde starkt och brände en storchans efter 3 minuter med Lele Catania. Men den lovande inledningen bäddade inte för en fortsatt bra halvlek. Tvärtom var det ett totalt oinspirerat och okoncentrerat Nocerina.

Redan efter 7 minuter tar ”le vespe” (getingarna) ledningen med Albadoro som hittar krysset från 25 meter. Man hade förväntats sig en stark reaktion från i molossi men istället är det Juve Stabia som för spelet, och i den 11e minuten är det Albadoro igen som längs kortlinjen går ifrån Scalise som inte kan göra annat än att fälla honom. Corona tar hand om straffen men skjuter på stolpen bland hemmapublikens jubel. Matchbilden blir något jämnare med ett par halvchanser för båda lagen och i den 30e minuten vill Nocerina ha en penalty då Castaldo fälls mitt i straffområdet. Men bara efter några minuter fullbordas Nocerinas katastrofala första halvlek: Mbakogu crossar från kortlinjen, Corona tar ner bollen, vänder sig och slår lätt in 2 – 0.

Under paus måste mister Auteri ha ”sagt” någonting till sina spelare eftersom man äntligen känner igen det lag som har dominerat legapro. Det kommer att bli en 45 minuters lång belägring av getingarnas straffområde. Få gånger kommer Juve Stabia att ens passera mittlinjen. Redan i 4e minuten träffar De Liguri en försvarares arm inne i straffområdet och den här gången har domaren inga dubier. Lele Catania tar hand om straffen och slår in 2 – 1. Fortsättningen blir som sagt en belägring av Juves straffområde med bara några få timida försök till kontring. Trots flera chanser lyckas man dock ej få hål på Colombis mål (riktigt bra målvakt). Det skulle visa sig efteråt att det ändå inte hade räckt med 2 – 2 eftersom Benevento vann med 3 – 2 på övertid borta i Cava.

Det blev Nocerinas tredje förlust under denna säsong, den första på hemmaplan. Oväntat förståss men troligen orsakad av en allt för avslappnad attityd på träningarna, där spelarna inte verkar ha gjort mycket annat än att festa och spexa för fansen (cirka 500 fanns följer numera varenda träning). Sanningen är förstås att serie B är säkrat sedan länge, och som mister Auteri sa inför matchen: ”vi skulle antaglingen vinna serien även genom att förlora alla resterande 5 matcher och jag vill jämföra Nocerina med en tennisspelare som har 5 matchbollar”. Men sämst gick det för redaktionen som hade åtagit sig den långa resan till Nocera för att vara med serie B festen. Så blev det tyvärr inte, men bara att få uppleva stämningen i stan, och vara med förfesten inför matchen tillsammans med gamla ”Mastiff's Supporters” var värt hela mödan...

Le formazioni

Nocerina: Gori, Scalise, Di Maio, De Franco, Nigro, De Liguori, Catania, Bruno, Castaldo, Negro (86' Cavallaro), Bolzan (73' Petrilli)

Juve Stabia: Colombi, Maury, Pezzella, Cazzola, Mezavilla, Scognamiglio, Dicuonzo, Mbakogu (76' Tarantino), Corona, Danucci (54' Davi), Albadoro (66' Marano)

Highlights

Matchboll Nr. 2 (Foggia – Nocerina)

Efter den snöpliga hemmaförlusten mot Juvestabia är det dags för den andra ”matchbollen”. Den här gången gästar Nocerina Zdenek Zemans Foggia.

För ”i satanelli” (bokstavlingen smådjävlarna) är detta antaglingen sista chansen att hålla sig kvar i play off zonen. Nocerina är som alltid i år ute efter en seger som skulle betyda avencemang, men fansen kommer säkerligen att samtidigt följa en match till: Andria – Benevento, för lyckas man idag ta minst lika många poäng som Benevento är serie B klart.

Nocerina är fulltaligt med undantag för avstängde Scalise, medan Foggia har stora bekymmer i sin startelva med skadade Iozzia, Verruschi e Perpetuini, och skadade Agodirin e Kone.

Nu återstår bara några timmar....och champagne flaskan är i kylen....