Lagbanner

-
-

Nocerina-Ascoli 0-1
Papa Waigo stod för Ascolis mål

Nocerina-Ascoli 0-1

Bitter hemmaförlust för Auteris mannar

Efter den briljanta prestationen i Livorno var förväntningarna höga i Nocera inför mötet med Ascoli.

Ingen trodde att det skulle vara en lätt uppgift men man hoppades naturligtvis att kunna fira säsongens första hemmaseger. Så blev det tyvärr inte och slutresultatet känns både bittert och orättvist.

Trots en bra inledning – farlig nick av Castaldo – var Nocerinas första halvlek ganska blek. Man hade oturen att få mittbackarna De Franco och Pomante skadade redan efter 12 resp 22 minuter och detta hade tydligen en negativ påverkan både taktiskt och psykologiskt. Man uppträdde blygsamt och osäkert och Ascoloi kunde fram till paus utan större möda försvara sitt ledningsmål (18e minuten Papa Waigo).

Efter paus blev det andra takter och framför allt ett helt annat Nocerina. I molossi spelade nu med den intensitet och aggressivitet som saknats under första halvlek. Tempot ökade betydligt och de tillfällen då Ascoli passerade mittlinjen kan räknas på en hands fingrar.

I den 51e minuten hade Farias ett volleyskott bara millimetrarna utanför. I den 55e min nickade Castaldo från bra läge rakt i famnen på Ascolis målvakt Guarna.

I den 59e minuten kvitterade Nocerina med Negro efter en fin framspelning av Farias men till publikens stora besvikelse dömdes målet bort för offside. Vi vill inte vara partiska men alla TV inspelningar visar tydligt att Negro inte var offside, med en Ascoli försvarare minst en meter längre bak.

Detta felaktiga domslut väger naturligtvis tungt men som Auteri sade efter matchen förekommer sådana episoder och ibland också till ens egen fördel.

Nocerina fortsatte sin offensiv och gick över till 4-2-4 när Lele Catania hoppade in i den 64e minuten. Några minuter senare räddade Guarna sitt mål efter en hård nick av Di Maio. Ascoli hade bara en målchans – eller rättare sagt chans till målchans – men Papa Waigo missade en enkel passning till en helt fri lagkamrat.

Trots den tryckande hettan fortsatte Nocerina att jaga kvitteringsmålet ända tills slutet men att det inte var en lyckodag blev klart på övertid då Maikol Negros vänsterskott träffade ribbans underkant.


Kommentar:

Det känns tungt och orättvist att förlora en sådan match, men om laget behåller den kampandan som visades under andra halvlek kan man se framåt med goda förhoppningar. Hemmapublikens applåder efter slutsignalen vittnar om en godkänd insats som borde givit minst en poäng i utdelning.


Nocerina (3-4-3): Gori, Pomante (22' Scalise), De Franco (14' Nigro), Di Maio, Marsili, Del Prete (68' Catania), De Liguori, Bolzan, Negro, Castaldo, Farias

Ascoli (4-3-3): Guarna, Gazzola, Andelkovic, Faisca, Peccarisi, Giovannini, Di Donato, Pederzoli, Vitiello (62' Tamburini), Papa Waigo (86' Boniperti), Soncin (73' Romeo)

Highlights


 

Rino Mariano2011-09-12 00:12:00
Author

Fler artiklar om Nocerina