Lagbanner
Viareggio - Nocerina 0 -1

Viareggio - Nocerina 0 -1

Ännu en bortaseger, den sjunde på tolv bortamatcher, och Nocerina fortsätter sin kavalkad mot det länge efterlängtade serie B...

Ännu en bortaseger, den sjunde på tolv bortamatcher, och Nocerina fortsätter sin kavalkad mot det länge efterlängtade serie B.
Mister Auteri varnade innan matchen för att Viareggio är trots sin tabell position ett ungt och bra lag men det verkar inte finnas någonting som kan stoppa serieledarna. Nocerina  inledde bra och redan efter 13 minuter kom ledningsmålet som skulle visa sig bli avgörande: hörna från höger mot första stolpen och mittbacken Pomante som skarvar in i bortre hörnet.
 
Efter målet kontrollerade Nocerina rätt så enkelt tack vore ett stabilt övertag på mittfältett och inget speciellt finns att rapportera fram till  halvlek.
 
I andra halvlek hade man förväntat sig att  få se ett Viareggio som inget hade att förlora och försökte spela offensivt men det blev än en gång en svartröd monolog, med Nocerina som skapade (och slösade!) flera målchanser.
 
16' Castaldo spelar fram Negro som blir i sista sekunden stoppad av  viareggios vänsterback …
 
25' jättechans för capitano Cavallaro framspelad av Di Maio,  helt ensam framför Pinsoglio skjuter utanför
 
27' bra boll från Cavallaro efter en löpning på vänsterkanten, Di Maio gör en bicicleta men bollen stoppas av en försvarare på mållinjen
 
34' hörna från vänster, Ripa nickar ovanför ribban
 
36' ny hörna, Di Maio nickar bara någon centimeter utanför.
 
En trots allt relativ enkel seger för serieledarna. Anmärkningsvärt är att motståndarna inte hade ett enda skott på mål.
 När domaren blåser av matchen kan de elva ”molossin” hyllas av de circa 1200 fansen som har åtagit sig den c:a 60 mil långa resan.

Pier Mariano2011-02-24 21:30:00

Fler artiklar om Nocerina