Nocerina: Concetti matchhjälte i Vicenza
Concetti blev matchhjälte i Vicenza

Viktig bortaseger för i molossi. Concetti räddar två straffar och tre poäng

Nocerina återhämtade sig från förra omgångens smäll hemma mot Reggina och tog tre viktiga poäng i Vicenza. En seger som kan väga tungt i bottenstriden då man hunnit ikapp just Vicenza (men egentligen gått om eftersom man har fördel i inbördesmöten) och som innebär att man i nuläget skulle slippa direkt nedflyttning och spela playout mot Empoli. Man befinner sig naturligtvis fortfarande i farozonen och kommer att få det svårt fram till slutet men det är ändå ett stort framsteg med tanke på att man inte för så länge sedan låg hopplöst sist med hela 5 poäng under nästjumbon. Man har vunnit 5 av de senaste 8 matcherna, innan dess hade man ett katastrofalt facit med endast 3 segrar på 29 matcher.

Gårdagens stora hjälte blev målvakten Concetti som räddade två straffar. Förutom de två straffmissarna lyckades inte hemmalaget skapa några farligheter och Nocerina vann rättvist efter en god insats. Auteri spelar numera med fyrbackslinje och för tillfället gjorde mb Figliomeni och lite oväntat vb Giuliatto comeback vilket resulterade i ett mycket säkrare försvarsspel jämfört med förra omgången.

Primo tempo

Nocerina öppnar starkt och redan efter en minut har Laverone en lobb ovanför ribban. Iden sjätte minuten har De Franco ett långskott inte långt utanför och minuten senare nickar Di Maio bara centimeterna från Frisons högra stolpe. I den 30e minuten räddar Frison ett farligt skott av Merino. Men trots en nästan total svartröd dominans inträffar det oväntade i minut 34: Barusso fäller en motståndare helt i onödan i eget straffområde. Vicenzas skyttekung Abbruscato tar hand om straffen men Concetti räddar. På övertid tar molossin ledningen med Farias efter en härlig framspelning av Merino. En skön revansch för den unge brassen som missade en straff i den förra omgången.

Secondo tempo

Händelselöst i början. Nocerina har koll på läget och Vicenza är helt utan idéer. I minut 72 har de svartröda chansen att öka till 2-0 men Castaldos skott från nära håll hamnar på stolpen. I minut 79 får Vicenza sin andra straff efter att Di Maio, troligen utan avsikt, stoppat ett inlägg med armen. Den här gången är det Paolucci som lägger straffen men Concetti räddar igen till Nocerina fansens stora jubel. I sista sekunden misslyckas Nocerinas backlinje med offside taktiken men Tonuccis nick besvärar inte Concetti.

Det var säsongens fjärde bortaseger för i molossi och faktiskt bara den andra gången man lyckats hålla nollan.Redan på tisdag väntar en annan svår bortamatch mot playoff kandidaten Varese, kanske det lag som imponerat mest under sitt besök på San Francesco.Det skulle naturligtvis vara viktigt att komma hem obesegrade från Lombardiet men till skillnad från tidigare matcher har man inte kniven på strupen då alla konkurrenter i bottenstriden har svåra matcher. En svår uppgift som sagt men vi fortsätter att hålla tummarna.

Formazioni

Vicenza (4-4-2): Frison; Bianco, Zanchi (19' Augustyn, 46' Giani), Tonucci, Martinelli (63' Maiorino); Gavazzi, Botta, Soligo, Mustacchio; Paolucci, Abbruscato.

Nocerina (4-3-3): Concetti; Laverone, Figliomeni, Di Maio, De Franco; Barusso (90' Mingazzini), Bruno, Giuliatto; Farias (65' Catania), Castaldo, Merino (90' Bolzan).