Nocerina -Gubbio: tre poäng för att hålla hoppet levande
Negro stod för båda målen mot juvestabia Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Matchen mot ärkerivalerna juvestabia gav endast en poäng. Som allt för många gånger under säsongen lyckades man tappa en 2-0 ledning under matchens slutminuter. Nu väntar Gubbio hemma....ännu en sista chans..

Förra lördagens bortamatch mot kusinerna och ärkerivalerna Juvestabia ingår i ett lätt igenkännligt mönster som präglat lagets hela säsong: man tar ledningen, spelar säkert i 70 minuter, tappar de sista 20 minuterna.

Det är ett faktum att i molossi har tagit ledningen 13 gånger under säsongen och att endast 3 av dessa har resulterat i vinst. Den här gången blev inget undantag: 2-0 ledning (8' Negro, 30' Negro) fram till den 75e minuten då domaren Velotti bestämmer sig för att blåsa en, minst sagt, tveksam straff. I den 89e minuten kommer kvitteringen.

Nocerina har slösat bort hela15 poäng under matchernas sista 20 minuter, men den här gången finns det egentligen inte mycket man kan skylla spelarna för.

Laget gjorde en bra insats, och hade inte domaren blåst straff hade man nog lyckats hålla resultatet hela matchen igenom. En glad nyhet var Barussos goda form. Den fd Roma spelaren har gett Nocerinas mittfält en helt annan tyngd när det gäller fysisk styrka och kampanda. Men det kommer inte att hjälpa speciellt mycket nästa match eftersom Barusso lyckades dra på sig en skada under tisdagens träningspass och kommer att vara borta i två veckor.

Imorgon är det dags för Nocerina-Gubbio. Det kommer antagligen att bli sista chansen för att försöka närma sig en playout plats. Vi har många gånger skrivit om ”sista chansen”, och så borde det rent logiskt ha varit. Med tanke på lagets urusla poängskörd de 10 senaste matcherna borde man ha varit utspelade för länge sedan. Att man inte blivit det beror enbart på att de har gått nästan lika dåligt för Albinoleffe, Ascoli, Empoli och just Gubbio. Vinst imorgon skulle kunna minska avståndet till en playout plats till 4 poäng och inge lite av det självförtroende som krävs för att hålla hoppet levande.