Nocerina-Torino: förlust med hedern i behåll
Mål eller inte? Foto@Luigi Gasia

Yttligare en välspelad match som inte gav några poäng. Trevlig efterfest med granata och molossi fans.

Efter matchen sade Torinos tränare Ventura: ” Nocerina är ett välorganiserat lag som spelar en bra fotboll med ett otroligt högt tempo. De kommer säkert att göra en bra säsong”. Visst får Nocerina beröm av både motståndare och TV expertis men faktum är att poängskörden i de sista tre matcherna har varit väldigt mager - en enda poäng.

Mister Auteri: ” Vi spelar bra men vi gör det svårt för oss själva med våra misstag. Vi missar för många målchanser och är ibland okoncentrerade i försvaret”.

Det är ingen skam att förlora mot Torino speciellt med tanke på vilken teknisk potential som finns i den gamla storklubben. De flesta spelarna har erfarenhet av serie A och även av utländska ligor och mittbacken Ogbonna har t om uttagits av Prandelli till landslaget. Med dessa förutsättningar borde nykomlingen Nocerina varit ”dödsdömd” från början. Matchen blev istället väldigt jämn och lagen var jämngoda både i fråga om bollinnehav och målchanser.

Det var just Torinos högre tekniska potential som blev avgörande då man lyckades dra maximal nytta av hemmaförsvarets misstag. Torinos försvarsspel var inte heller felfritt – man fick problem när Nocerina skruvade upp tempot – men hemmalagets forwards hade inte samma kyla och precision som sina ”granata” kollegor.

Matchkrönika

Primo tempo

Redan i den 2e minuten skapar Farias sig ett bra läge men stoppas i sista stunden av Glick.

15' Fint genombrott av Stevanovic på högerkanten men hans avslut är inte speciellt giftigt.

20' Torino tar ledningen. Antonucci prickar stolpen, Nocerina försvaret lyckas inte rensa utan skänker bollen till Iori

som med en hårfin passning hittar Antenucci som drar ner bollen elegant och överlistar Gori.

Nocerina kommer starkt igen i första halvlekens slutkvart. Snyggt anfall i den 31e minuten, Farias passar elegant med klacken till Bolzan på vänsterkanten, inlägg till Negro som helt otroligt skjuter ovanför öppet mål.

I den 38e minuten är Torino farliga igen med Vives som har en markboll strax utanför.

I den 40e minuten en mycket omdebatterad situation: Castaldo nickar från svår vinkel. Coppola lyckas få en hand på bollen som sedan studsar på ribbans underkant. Var bollen inne? Sett i slowmotion verkar det så, men sådana situationer är naturligtvis väldigt svåra för en domare. Otur i alla fall.

I den 45e minuten har Farias ett jätteläge men kommer i obalans och får dålig träff på bollen.

Secondo tempo

I den andra halvlekens inledning är Gori duktig på ett långskott av Iori men i 61e minuten rycker Stevanovic iväg på högerkanten och slår ett inlägg till Ebagua som drar nytta av att hemmabacken Pomante snubblat och kan ostörd göra 2-0.

I molossi ger sig inte och reduceringsmålet kommer den 69e minuten då Darmian lite onödigt fäller den inhoppade Lele Catania som sedan sätter straffen säkert.

Två minuter senare räddar Iori – man of the match – på linjen efter en nick av den alltid målfarlige mittbacken Di Maio.

Samme Di Maio har matchens sista chans med en annan nick som Coppola tippar till hörna.

Efterfest hos Mastiffs Supporters

En trevlig och även i media uppmärksammad händelse ägde rum både före och efter matchen. Toro fansen fick ett varmt mottagande av hemmasupportrarna som bjöd på både lunch och sangria baserad efterfest. Det var många glada miner som vinglade sig tillbaka till bussarna när det sent på kvällen blev dags att åta sig den långa resan till Turin.

En härlig händelse, lite ovanlig i en tid då fotbollssupporters främst uppmärksammas av media i samband med bråk eller annat våld. Det är så vi gillar vår sport, motståndare på plan men vänner utanför.

Laguppställningar

Nocerina (3-4-3): Gori, Pomante, Di Maio, Filosa, Scalise (51' Marsili), De Liguori, Bruno (82' Caturano), Bolzan, Farias, Castaldo, Negro (59' Catania)

Torino (4-4-2): Coppola, Darmian, GliK, Ogbonna, Zavagno, Basha, Iori, Vives (76' Suciu), Stefanovic (68' Surraco), Antenucci (74' Bianchi), Ebagua