Lagbanner
Nocerina - Verona: en högriskmatch
Förlust i Modena. Nu väntar Verona Foto Luidi Gasia/tuttonocerina.com

Nocerina - Verona: en högriskmatch

Nocerina förlorade i Modena och möter imorgon Verona hemma på stadio San Francesco. Det kommer att bli en het match, då Mandorlinis trupp jagar direktkvalificering till serie A medan Nocerina försöker överleva i bottenstriden. Men den största oron skapas av det faktum att relationerna mellan svartröda och blågula fans är långt ifrån vänliga.

Ett steg framåt och två bakåt. Så skulle man kunna sammanfatta Nocerinas förvandling från hemmavinsten mot Gubbio till förlusten i Modena. Det måste dock sägas att matchen hade lika väl kunnat sluta med ett oavgjort resultat, men det som laget verkade sakna mest, jämfört med den förra matchen, var just den kampandan som hade väckt så mycket förhoppningar.

Matchen blev ganska tråkig i den första halvleken. Båda lågen var väldigt försiktiga och det finns faktiskt inget av speciellt intresse att rapportera. Efter paus blev det lite mer spännande då Modena i den 55e minuten tog ledningen (Dalla Bona) med ett distansskott som hamnade i målvaktens högra hörn. Efter målet lyckades äntligen Nocerina sätta press på motståndarna men som så många gånger under denna säsong stod inte lyckan vid de svartrödes sida. I den 60e minuten träffar Merino ribban på en frispark och tio minuter senare hamnar De Francos nick i stolpen. Snöpligt. I den 90e minuten utökar Modena till 2-0 med Signori.

Situationen är mycket allvarlig (desperat), men det har inte funnits så mycket tid att grubbla över förlusten, imorgon gästas Nocerina av Verona, och det kommer att bli en mycket speciell match pga flera anledningar.

Verona är ett lag med vind i seglen, minst sagt, och nu siktar man inte bara på en play off plats, man vill helst försöka nå serie A via en direktkvalificeringsplats. Nocerinas situation är den motsatta fast lika pressad, man måste ta tre poäng om man vill fotsätta att vara med i bottenstriden. Följaktigen är det lätt att föreställa sig en väldigt laddad atmosfär nere på stadio San Franceso.

Men det som skapar störst oro är att relationerna mellan lagens fans inte direkt kan beskrivas som vänliga. Lagen har tidigare bara mötts 3 gånger, i coppa italia under 90 talet och i denna säsongs match i Verona. Alla 3 gånger har det slutat i bråk och oroligheter med anhållna från båda håll. Många Verona fans förväntas ta sig ner till Nocera och ett stort polisuppbåd har planerats för att förhindra att blågula och svartröda fans skall kunna komma i kontakt med varandra. Affärer, barer och skolor i närheten av stadion kommer också att hållas stängda från och med kl 12.

Att göra en matchprognos är inte lätt. Verona har imponerat mot Torino och Vicenza och rent logiskt borde Nocerina vara ett lätt byte för Mandorlinis trupp, men fansen i Nocera minns matchbilden i Verona, (där man faktiskt var väldigt nära att kamma hem hela potten) och hoppas denna gång kunna få fira en mer än välbehövlig seger.

Se målen i Modena - Nocerina

 

Pier Mariano2012-03-23 23:10:00
Author

Fler artiklar om Nocerina