Nocerina: hemmasviten håller i sig
Di Maio jublar efter 1-1 målet Foto Luigi Gasia/tuttonocerina.com

Efter en inte allt för oväntad förlust borta mot Sampdoria fortsätter den positiva trenden hemma på San Francesco, tre poäng mot Empoli.

Det blev en förlust och en seger för Nocerina i de senaste två serie B omgångarna. Bortamatchen mot Sampdoria slutade 0-2 efter en trots allt godkänd insats för i molossi.

Samp är ett lag med mycket hög teknisk kvalitet och verkar idag vara mycket bättre än i höstas när man fick stryk med 4-2 på stadio San Francesco. Nocerina inledde lite för blygsamt och redan i den femte minuten kunde Pellé slå in 1-0 för hemmalaget. I molossi hade en bra reaktion och missade ett par jättelägen speciellt då Castaldo sköt ovanför öppet mål. I den 25e minuten kunde Pellé öka till 2-0, ett mål som väckte stora protester då Sampdoria anfallaren verkade i ganska klar offside position.

I den andra halvleken satsade Samp mest på kontringsspel och överlämnade initiativet åt Nocerina som dock aldrig lyckades skapa någon riktigt stor målchans.

Hemmamatchen mot Empoli som spelades på långfredagen blev däremot en riktig rysare. Nocerina var piskat att vinna och det gjorde man i sista sekunden. De svartröda inleder med högt tempo och redan i den 3e minuten tvingas den duktiga Empoli målvakten Dossena rädda ett fint skott av Merino.

I den 25e minuten tar Empoli lite överraskande ledningen: Massimo Maccarone är kvickare framme än hemmaförsvararna på returen efter att Moro träffat ribban med ett otroligt volleyskott från över trettio meters avstånd. Det var Maccarones tredje mål för säsongen på San Francesco – han gjorde två när han spelade för Samp i höstas – men trots detta har han båda gånger fått åka hem som förlorare.

Efter motståndarnas mål är Nocerina något chockat och minuterna senare har Empolis Tavano en bra chans men kommer ur läge och skjuter utanför.

De sista minuterna återhämtar Nocerina sig och bortaförsvaret får det ganska hett om öronen. Först räddar Dossena på Catania och sedan har i tur och ordning Bruno, Parola och Castaldo några avslut väldigt nära målramen.

Efter paus försvinner Empoli alltmer ur matchen – endast ett skott tätt utanför på 45 minuter – men trots ett markant spelövertag och en del goda chanser ser det inte ut att bli en lyckad kväll för hemmalaget. Motståndarmålet verkar förtrollat men i den 85e minuten blir det äntligen 1-1 tack vare ett snyggt mål av backen Di Maio som Auteri brukar flytta upp till anfallet i desperata situationer.

Oavgjort är inte till större nytta för Nocerina som fortsätter att trycka på. Det blir 4 minuter tilläggstid och i den 93e minuten är Pomante framme och nickar men Dossena räddar än en gång till hörna. I det sista desperata försöket lyckas man få in bollen i boxen där en trött Empoli försvarare helt i onödan sparkar ner Castaldo mitt framför domaren som blåser straff. Roberto Merino tar på sig det stora ansvaret medan hela stadion håller andan: 2-1 trots att Dossena hade fingertopparna på bollen. Stort jubel, hoppet lever än.

En bra insats av Nocerina som verkligen spelat med hjärtat och fick dessutom undvara spelare som Negro, Rea, Figlomeni och Mingazzini.