Nocerina nära komatillstånd
Direttore sportivo Pitino bland Barusso, Pagano och Figliomeni, tre av de elva nya spelare man värvat under vintermercaton. Foto Luigi Gasia, www.tuttonocerina.com

Nocerina ligger sist i tabellen och avståndet från de andra lagen ökar sakta men säkert efter varje omgång. Under en kaotisk januari månad sparkades först tränaren Auteri för att sedan kallas tillbaka efter bara två veckor. Nu har man satsat hårt under vintermercaton. Frågan är dock: är det inte för sent?

Vi har tyvärr inte kunnat rapportera Nocerinas senaste matcher, därför följer en sammanfattning om hur Nocerina hamnat i den desperata situationen man befinner sig i efter 25 spelade omgångar.

Som det tydligt framgår av tabellen har utvecklingen på Nocerinas campionato varit väldigt negativ och man ligger nu på sista plats med hela 5 poängs avstånd från nästjumbon. Lagets svagheter har vi redan analyserat i tidigare artiklar och fram till idag kan vi tyvärr inte se några framsteg– tvärtom .

Innan julpausen lyckades i molossi ta en viktig poäng borta mot topplaget Padova (2-2) efter en mycket god prestation som tom kunnat ge vinst.

På trettondagen blev det förlust mot Pescara på hemmaplan. Efter Nocerinas ledningsmål tog Zemans mannar över och gjorde 3 mål på knappt 15 minuter. Efter paus lyckades Nocerina reducera till 2-3 och hade motståndarna i rejäl gungning. Anfallen blev dock resultatlösa och gästerna rundade till 4-2 på övertid.
Efter nederlaget fick Mr. Auteri sparken. De allra flesta fansen var inte alls nöjda med klubbledningens beslut, vilket kan anses ytterst ovanligt i italiensk fotboll, där tränaren brukar vara allas syndabock.

Visserligen är det en allmän uppfattning att Auteris 3-4-3 system är lite för vågat i serie B, men med det spelarmaterial han hade till förfogande och med de otaliga skadeproblem som drabbat truppen under hela säsongen hade kanske inte ens Mourinho eller Guardiola kunnat göra bättre.
Ersättare blev Campilongo en tränare som alltid använt sig av ett 4-3-3 system och som skulle försöka ge laget ett stabilare försvarsspel. Det blev istället två raka förluster (0-1 hemma mot Sassuolo och 0-2 borta mot Brescia), ingen tydlig förbättring i försvarsmomentet och anfallsspelet lyste med sin totala frånvaro (ett avslut mot mål på hela 180 minuter).

Dagen efter förlusten i Brescia hoppade Campilongo av och till fansens stora glädje återkallades Auteri. ”Vi åker troligen ur serie B, men med Auteri på bänken för vi åtminstone se underhållande fotboll” menar fansen.

Mycket riktigt blev matchen mot Livorno en av de bästa man skådat på S. Francesco i år. Nocerina spelade en glänsande första halvlek då man vände 0-1 till 2-1 och skapade flera andra chanser. Det räckte tyvärr inte till seger då Livorno tio minuter före full tid kvitterade med ett skott från 30 meter.
Tre dagar senare var det dags för nästa omgång i Ascoli där ett trött Nocerina förlorade med 1-0 i den 84e minuten efter att ha kontrollerat matchen utan större problem.
Samma dag (31e januari) var också vintermercatons sista (förresten mycket dumt av förbundet att lägga en ligaomgång i samband med mercatoavslutningen) och här har vi en hel del att rapportera om.