Lagbanner
Livorno  - Nocerina 0-2: tredje gången gillt för "i molossi"
Brassen Farias. Godkänd insats och mål

Livorno - Nocerina 0-2: tredje gången gillt för "i molossi"

Viktig seger borta i Livorno

 

Efter en förlorad och en oavgjord match blev det seger i den tredje omgången i det svåra mötet borta mot Livorno.

Det är inte bara säsongens första utan även en historisk seger för Nocerina eftersom det är första gången någonsin man vinner på bortaplan i serie B (det hade man inte lyckats med säsongerna 47/48 och 78/79).

Segern kom kanske lite oväntat, med tanke på att Livorno tippats bland favoriterna till åtminstone en play off plats, men helt välförtjänt.

Den första halvleken var ganska jämn och båda lagen hade chansen att ta ledningen. I den 3e minuten reflexräddade hemmamålvakten Mazzoni med foten en markboll från Farias. Två minuter senare fälldes Paulinho i straffområdet av Maikol Negro men domaren menade att Nocerina spelaren var första man på bollen. Protester från Livorno och faktiskt tveksamt. Bara några minuter och Gori räddar efter ett snyggt genombrott av Dionisi.

I slutet av halvleken blev det tätt igen mellan målchanserna: först avvärjde Mazzoni ett skott från Negro, sedan hade Livorno en jättechans när Perticone nickade i ribban och strax därefter fick Mazzoni göra en svår räddning på en nick av....klubbkamraten Paulihno!

Efter paus fick man genast intrycket att Nocerina hade bättre kondition och ledningsmålet kom i den 59e minuten med Farias som iskallt rullade in bollen i mål efter en härlig framspelning av den inhoppade Lele Catania. Samme Catania missade en chans från mycket bra läge då han sköt med ”fel” fot.

Nocerina fortsatte att spela offensivt samtidigt som Livorno alltmer tappade krafter och förtroende. Egentligen fick Gori bara göra ett enda ingripande under hela andra halvlek. Sekunderna före slutsignalen snyggade Gigi Castaldo till resultatet med ett praktfullt volleyskott.

Det var en mycket välkommen seger som säkerligen kommer att förstärka både laget och fansens moral. Efter förlusten mot Sassuolo i premiären och den lite tursamma hemmapoängen mot Brescia i tisdags var man kanske lite osäker om lagets möjligheter att klara sig bra i Serie B. Det är intressant att notera att startelvan som tog tre poäng igår på stadio Armando Picchi var samma (med undantag för Farias) som ifjol dominerade legapro.

Matchens Highlights


Livorno: (4-2-3-1) Mazzoni, Perticone (75' Salviato), Knezevic, Lamburghi, Pieri, Barone (61' Siligardi), Genevier, Bigazzi (46' Bilingheri), Luci, Dionisio, Paulinho


Nocerina: (3-4-3) Gori, Pomante, De Franco, Di Maio, Scalise (76' Nigro), Bruno (59' Marsili), De Liguori, Bolzan, Farias, Castaldo, Negro (57' Catania)



Brescia Nocerina

Några ord även om tisdagens match mot Brescia som resulterade i säsongens första poäng. Den tekniska skillnaden mellan lagen verkade ganska tydlig men i över en timme var det en jämn match trots stora problem med skadade mittfältare. Kanske inte en helt övertygande insats, fast säkerligen ett steg framåt jämfört med premiären i Sassuolo. Trots allt en viktig poäng mot en motståndare som troligen kommer att gå långt i den här säsongen.

Glädjande var också publiksiffran, c:a 10.000 , näst högsta i hela omgången (högsta i Pescara med lite över 13.000)

 

Rino Mariano2011-09-05 20:13:00
Author

Fler artiklar om Nocerina