Lagbanner
Nocerina: vilket rekordår!
Gaetano Auteri

Nocerina: vilket rekordår!

Nocerina fanns med från början bland de lag som troligen skulle slåss om en play-off plats. Den platsen blev säkrad för länge sedan. Nu siktar man på att slå alla tiders poängrekord i tredje division

Efter viloveckan i legapro är det dags att sammanfatta lagets hittills makalösa säsong. Nocerina innehar i nuläget tre rekord inom alla italienska proffsligor.

Vi kan börja med den i italien så populära ”media inglese” (parameter där ett lags insats sätts i förhållande till en "idealisk" ligaform (vinst i hemmamatcher, oavgjort i bortamatcher) där ”i molossi” visar häpnadsväckande + 9. Detta är ett resultat av 17 vunna, 7 oavgjorda och endast en förlorad match.

Det andra rekordet gäller poängsnittet, som med 2,32 är det bästa i Italien och faktiskt bland de bästa i Europa. Slutligen, och som redan nämnts, har vi antalet förlorade matcher, endast en.

En stor del av äran måste utan tvekan tillskrivas tränaren Gaetano Auteri. Trots en mycket offensiv inställning har han lyckats hitta en balans i sitt 3-4-3 system som har resulterat i Divisions 1B bästa försvar och näst bästa anfall och i den bästa målskillnad i hela legapro (40 -20).

Sådana siffror kunde uppenbarligen inte gå obemärkta förbi och Vareses tränare (serie B) har begärt inspelningar från lagets matcher - "när en kollega kan visa sådana resultat finns det antagligen något att lära " - säger Vareses Giuseppe Sannino. Samtidigt har oroväckande rykten spridit sig om ett stark intresse från Torino. Fansen hoppas sannerligen att Auteri kommer till Turin nästa säsong....fast endast som motståndare.

Pier Mariano2011-03-07 14:48:00
Author

Fler artiklar om Nocerina