Nocerina - Lucchese 2 - 1 Snart smäller det!
Gigi Castaldo målskytt igen © foto di Luigi Gasia/TuttoNocerina.com

Tre viktiga poäng på övertid, serieb är runt hörnet

Nocerina tog tre viktiga poäng på övertid och är nu bara ett hårstrå från serie B. Men den oväntade och glada nyheten för fansen kom på måndag kvällen från Benevento som förlorade hemma mot Barletta. Därmed ökar Molossins försprång till 13 poäng när endast 5 matcher återstår, och nu räcker det med vinst hemma mot Juvestabia nästa söndag för att säkra det så länge efterlängtade serie B!!!

Matchen

Det blev ingen enkel match och som Auteri erkände var Nocerinas seger inte helt välförtjänt. Det såg ut att bli en lätt affär för i molossi när man tog ledningen redan efter en och en halv minut. Målet var en riktig godbit. Lele Catanias genomskärare öppnar hela motståndarförsvaret, bollen når Negro som framspelar Gigi Castaldo med en elegant klackspark....1-0. Stort jubel bland de cirka 7000 fansen som kanske förväntar sig en seger med stora siffror, men så blir det inte.

Det tidiga ledningsmålet får istället en negativ effekt och gör att i rossoneri tappar skärpan vilket leder till en hel del slarv och felpassningar. Lucchese, som måste undvara några viktiga spelare, tar sig allt mer in i matchen. Några stora farligheter för Gori blir det dock inte, bara ett par ingripanden på distansskott.

Efter paus är det ett fortsatt oinspirerat Nocerina och ett Lucchese som trots god vilja och visst spelövertag inte lyckas skapa någon riktig målchans. Men i 81e minuten händer det: hemmaförsvaret ”somnar till” och anfallaren Taddeucci kommer helt fri framför Gori och slår lätt in 1-1.

Kvitteringsmålet väcker i molossi ur sin dvala, tempot ökar betydligt och så pressen på det tuscanska försvaret. Det är dock Lucchese som missar en jättechans på en kontring i sista minuten då Taddeucci återigen är ensam framför Gori men nickar utanför.

Tre minuter senare exploderar stadio San Francesco. Frispark från vänster bara några meter från hörnflaggan, försvaret lyckas få ut bollen från straffområdet men precis på inhopparen Petrillis vänsterfot. Hans markboll letar sig in precis intill vänsterstolpen. Stort jubel på plan och på läktarna.

Bara några sekunder efter blåser domaren av och ”we are the champions” ljuder från högtalarna.

Nocerinas insats var som sagt inte speciellt minnesvärd, rentav den sämsta på hemmaplan under den här säsongen. Kanske lite trötthet, kanske det stora försprånget gör det svårt att hålla koncentrationen på topp.....men vad spelar det för roll, när den stora festen stundar? Biljetterna är bokade och redaktion kommer att finnas på plats när 33 års väntan förhoppningsvis äntligen är över.

Le formazioni

Nocerina (3-4-3): Gori; Pomante (66' Nigro), De Franco, Di Maio, Scalise, De Liguori, Bruno (70 Marsili), Bolzan, Catania, Castaldo, Negro (66' st Petrilli).

Lucchese (4-4-1-1): Pennesi; Marchetti, Lollini, Bova, Bertoli (71' st Taddeucci), Pezzi; Piccinni, Crocetti, Carloto; Grassi; Galli (89' st Michelotti).

Highlights (se det vackra 1-0 målet):