Lagbanner
Si! Si! Si! Serie B...Serie B!!!
Äntligen har festen börjat @Foto Luigi Pepe/lacittadisalerno.it

Si! Si! Si! Serie B...Serie B!!!

Som Kenta sjöng "”Jag har väntat så länge på just denna dag och det är skönt när den äntligen kommer"....och länge fick vi vänta, men nu är den dagen kommen, Nocerina är i serie B efter en 33 års lång väntan, staden har fullkomligt exploderat i en glädje som känner inga gränser...och festen kommer att fortsätta till den officiella hyllningen som planeras den 28:e maj. GRAZIE RAGAZZI NOCERA VI AMA!

Nocera 2011-04-23,

kl.16.07 Mittabacken Pomante ger Nocerina ledningen i den svåra bortamatchen i Foggia och i samma ögonblick avfyras en hel del fyrverkeripjäser i stan.

kl. 16:31 Andria kvitterar mot serietvåan Benevento. Det återstår en kvart att spela men folket kan inte längre hålla sig, bilkarusellerna drar igång.

kl. 16:53. Alla matcher är slut, Foggia-Nocerina 0-1, Andria-Benvento 1-1, stunden har äntligen kommit och en 33 årig dröm går i uppfyllese. Nocerina är i serie B. Pga stränga säkerhetsbestämmelser har bara lite över 1000 fans kunnat vara på plats i Foggia, alla andra har fått lida vid radioapparaterna där hemma.

kl. 17:10. Jag loggar in på skype och ställer kameran på fönsterkarmen så att brorsan i Uppsala och Anton i Skåne ska kunna få se och höra det som kommer att hända inom några minuter. Iklädd en Nocerina tröja skyndar jag ut för att inte missa det allra minsta av festandet, men det jag ser överträffar alla mina förväntningar. En stor del av stadens invånare finns ute på gatorna, omkring 35-40000 personer. De allra flesta, från bebisar i barnvagn till äldre damer har något svartrött på sig - en tshirt, en halsduk, en keps - gator och balkonger fylls av svartröda flaggor, stora uppblåsbara B svävar högt uppe i luften. De sjungs och det hurras överallt och många badar i fontänen på rådhusplatsen. Bilar, mopeder och vespor tutar på för fullt, ljudnivån är otrolig och ett mobilsamtal är absolut omöjligt.

@Foto di Luigi Gasia/tuttonocerina.com

kl. 20:30. Det rapporteras att bussen med laget närmar sig motorvägsutfarten. Tusentals människor går i procession mot den stadsdel som ligger närmast motorvägen. Efter en halvtimmes väntan skymtar man äntligen bussen som så småningom fastnar i folkmassan. Spelarna sitter på busstaket och tar emot det otroliga folkjublet. Man får nästan panik i trängseln på trottoarerna. Hundratals supportrar improviserar en sit-in framför bussen, samtidigt som ett stort och vackert fyrverkeri fyller gatan med svavellukt. Var har mina vänner Aldo och Nello blivit av? Var tog min frus systerson Francesco vägen? Omöjligt uppgift att hitta dem.

@Foto Luigi Pepe/lacittadisalerno.it

Efter nästan en timme kan bussen långsamt köra vidare men får snart stanna igen eftersom likartade scener upprepas i stadens övriga kvarter. Lite innan midnatt lämnar bussen Piazza Municipio. Är festen över? Inte alls! Nu är det dags att tåga mot Stadio San Francesco. Trots den sena timmen lyckas jag med god vilja släpa dit min lite överviktiga lekamen. Klockan är lite över tolv men det är fullspikat precis som det vore seriematch. Jag intar min sedvanliga plats, högst uppe på ”tribuna laterale”, bredvid min gamle vän Carmine, fysikprofessor och hängiven supporter.

Spelarna springer flera ärevarv på löparbanan medan högtalarna pumpar ut ”we are the champions”. Tränaren Auteri, den store härföraren, håller sig lite i skymundan. Han vill antagligen överlåta sina lärjungar allt jubel.

Jag och min vän var i tonåren när man senast nådde serie B och vi är helt överens om att det känns lika stort idag som det kändes då. Känslor har ingen ålder.

Vid ett tiden är det dags att gå hem, men bilkarusellerna fortsätter fram till småtimmarna. Väl hemma, lite i kl två, är jag inte helt nöjd och sätter mig framför tv:n och följer matchsammandraget. Vid 3 tiden är det dags att gå och lägga sig. Jag måste upp tidigt innan tidningarna blir slutsålda.

Min tanke går till min bror Per, och mina kusiner Anton och Mario som tyvärr inte kunde vara på plats, men misströsta inte, festen fortsätter kommande matcherna fram till det officiella firandet den 28:e maj.

Forza Molossi, forza Nocerina, viva la serie B.

Resan till Foggia, matchen, tifosins fest på läktarna
http://www.youtube.com/watch?v=HmafW6Lp1r4

Bussen försöker ta sig fram bland folkmassan
http://www.youtube.com/watch?v=voZtI9kD5fI&feature=related

Lagets ärevarv på stadio S.Francesco
http://www.youtube.com/watch?v=Aqxv_wLX3bc

Rino Mariano2011-04-24 20:47:00
Author

Fler artiklar om Nocerina