Taranto - Nocerina 2 - 1: Rekordsvit bruten
Det blev tungt i Taranto utan Capitano De Liguori

Efter 21 matcher utan förlust blev det stopp i Taranto

Nocerinas rekordsvit tog slut i Taranto efter 21 omgångar utan förlust. Mycket riktigt hade matchen på stadio ”Jacovone” bedömts av många som den svåraste av de sju aterstånde matcherna som molossin hade kvar att spela. Taranto är just nu ett av de formstarkaste lagen som siktar och troligen kommer att klara en av de fyra play off platserna.

Matchen

Mister Auteri får vara utan två nyckelspelare. Lagets motor Enzo De Liguori är avstängd och ersätts av Marsili, en spelare med goda offensiva egenskaper fast kanske inte riktigt lika skicklig när det gäller att pressa och bryta motståndarnas spel. Gigi Castaldo, Nocerinas egne ”Zlatan” är skadad, en svår förlust för molossins ”tridente”. Taranto saknar också en mkt viktig mittfältare, brassen Chiaretti.

Båda lagen inleder aggressivt och försöker vinna mittfältet men slutar med att neutralisera varandra. Matchen är jämn och inget nämnvärt händer fram till den 23e minuten då Garufo slår en hörna från vänster och Di Deo skarvar in 1-0 för Taranto. Hemmafansens glädje blir kortvarig, för redan i 26e minuten kvitterar molossin med Petrilli. Sista chansen i första halvlek är Nocerinas: Marsili spelar fram Negro men avslutet räddas av Bremec till hörna.

Andra halvlek börjar med en kalldusch för i rossoneri. Redan i femte minuten åker Rantier slalom genom Nocerina försvaret och placerar bollen snyggt bakom den oskyldige Gori. Precis som i första halvlek har Nocerina nästan omedelbart en jättechans att kvittera. Det är än en gång Negro som kommer fri framför Bremec men skjuter utanför. Det är de svartröda som försöker föra spelet, fast bortsett från ett par halvchanser visar sig bollinnehavet vara ganska sterilt. Auteri försöker då ge mer mer tyngd i anfallet och övergår till 4-2-4 genom att byta in Ripa, Nigro och Cavallaro.

Sicilienarens ändringar får inte önskad effekt. Tvärtom är det Taranto som har flera giftiga kontringar: i 33e minuten är det Garufo som från nära håll skjuter över ribban, och i 38e minuten är det riktigt nära 3-1 då Sy träffar stolpen med en kanon från tjugo meter. Sen händer det inte mycket mer och efter 3 minuter tilläggstid är i Molossis andra förlust för den här säsongen ett faktum.

Taranto (3-4-3): Bremec; Sosa, Coly, Prosperi; Antonazzo, Giorgino (33' Pensalfini), Di Deo, Garufo; Sy, Girardi (88' Guazzo), Rantier (7' Dalì)

Nocerina (3-4-3): Gori; Pomante, Franco, Di Maio; Scalise (64' Ripa), Marsili, Bruno, Bolzan (64' Nigro); Petrilli (70' Cavallaro), Catania, Negro