Notizie Romanisti - Träningsdags, Transferrykten & Finansrapporter
Alessandro Florenzi, en av veckans hetaste i Roma-snurren.

Notizie Romanisti - Träningsdags, Transferrykten & Finansrapporter

Ännu en vecka till ända i dessa märkliga Corona-tider. Efter en lång period i karantän verkar det nu som att Roma-spelarna så sakteliga kommer att återvända till träningsanläggningen. Om det och en del annat i denna gott-och-blandat-påse med Roma-nyheter från veckan som gått.

Åter till Trigoria
Den fjärde maj, dvs idag måndag, lättas restriktionerna en aning i det så hårt drabbade och så länge nedstängda Italien. Italiens premiärminister Giuseppe Conte ville att detta skulle öppna upp för träningsmöjligheter, på individuell basis. Något som inledningsvis satte käppar i hjulet för bland annat fotbollsklubbarna i Serie A. Men efter diskussion och påtryckningar från flertalet av Serie-A-klubbarna, på sina regioner, återvänder nu en del lag till sina träningsanläggningar. Dock är det verkligen inte som vanligt utan spelarna i Roma kommer att träna individuellt och genomgå medicinsk testning innan träningssejourerna. Det står inget om det här, men jag utgår från att detta också gäller dam-laget som alltjämt har en cup-titel i sikte, om den nu spelas. 

Halvårsrapport med minustecken
I veckan presenterade Romas styrelse sin halvårsrapport för 2019/20, dvs för perioden 1:a juli till den 31:a december 2019.
Mest noterbart från denna rapport är de negativa siffor som tynger rapporten. Bland annat gör klubben en förlust på 87 miljoner euro. Inkomster som sjunkit från 134,8 miljoner euro under den tidigare perioden, till detta halvårs 94,6 miljoner i intäkter.

Summa summarum så gör detta gällande att klubbens totala skulder ligger på 264 miljoner euro.

Med alla negativa siffror är det såklart att ett uppköp och en mer investeringssugen ägare vore guld för ett ekonomiskt kämpande Roma.
I rapporten bekräftades också att Friedkin fortsatt är intresserade av ett uppköp. Friedkin som i Romapress berättade att man avvaktar med hur förbundet beslutar. Mycket är såklart avhängigt av de finansiella konsekvenserna från en eventuellt inställd säsong.
Veckans rykteskarusell
Visst kan mercaton känna långt bort i dessa tider och inte alls särskilt relevant när Corona-krisen styr så mycket. Det kan dock vara skönt att fly bort till världen av transferrykten. Här ett par som varit lite extra heta i veckans Roma-snurr. Först och främst har det rapporterats att Florenzi inte lär vara kvar i Valencia, priset sägs vara för högt för den spanska klubben. Florenzi har dock tidigare sagt att Fonseca inte hade honom i sina planer, mest troligt verkar således en flytt åt något annat lag utomlands.

Under helgen dammade också Sky Sport upp ryktena om att Alexis Sanchez skulle kunna vara en spelare för Roma. Detta om priset på Mkhitaryan blir för högt. Sky Sport skriver att Sanchez just kommit på tal, berodde på att klubben redan är i samtal med Manchester United om Chris Smalling.

Ett annat hett rykte denna vecka har varit Bolognas japanske landslagsback Takehiro Tomiyasu. En 21-årig talangfull ytterback som också sägs kunna spela i en tre-backslinje. Tomiyasu har denna säsong gjort 20 Serie A-matcher och enligt WhoScored.com har han ett snittbetyg på 6.84. Kanske skulle han vara lämplig när nu Florenzi inte ingår i Fonsecas planer?

Veckans sista rykte vi tar oss an är de som återigen dykt upp kring Chelseas offensive spanjor Pedro. Pedro har ett kontrakt som går ut till sommaren och enligt bland annat Corriere Dello Sport är både Roma och Pedro intresserade av en deal. Pedro sägs kunna vänta ut hela maj för att just se vad Roma har att komma med.
Veckans Roma-intervju – Aldair om när Totti fick bindeln
Som vi vart inne på i tidigare svep så är Corona-tider, också tider för långa intervjuer med dessa spelare. En som vi fick upp ögonen för lite extra i veckan som gått är den som Roma-brassen Aldair haft med ESPN i Brasilien. I intervjun berättar Aldair bland annat om hur han blev framröstad som Roma-kapten av sina lagkompisar, en bindel som han gav till Totti.
- Vi hade en omröstning om vem som skulle ta över som kapten. Majoriteten av spelarna valde mig men när jag tänkte på vad det skulle innebära för Totti och staden blev det klart för mig vem som skulle ha bindeln, säger Aldair i intervjun. 

Källor: Corriere Dello Sport, FootballItalia, RomaPress, Chiesa Di Totti, Whoscored.com

Erik W@ErikWinell2020-05-04 07:15:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?