Pallotta-eran över - Benvenuti Friedkin
Dan Friedkin. AS Romas nye ägare ska ta klubben in i en ny era.

Pallotta-eran över - Benvenuti Friedkin

Så var det äntligen, efter en coronakris och efter oräkneligt antal turer över Atlanten, helt klart. James Pallottas tid som Roma-ägare är till sist över.

Den hårt kritiserade James Palotta lämnade till sist AS Roma. Han gjorde det med svansen mellan benen och efter vad det verkat som tuffa förhandlingar med den nye ägaren, multi-miljardären, Dan Friedkin. 

Friedkin-gruppen som nu tar över är en betydligt mer kapitalstark grupp än den Pallotta-styrda gruppen. Friedkin som främst byggt upp sitt kapital från Gulf States Toyota, ett slags franchiseavtal för Toyota-försäljning i mellanvästern rapporteras ha ett kapital på ca 4,1 miljarder us dollar. 

Prislappen för avtalet landade till sist på 590 miljoner euro. Innan Corona-krisen rapporterades om en summa uppåt 700 miljoner euro men den tvingas nu alltså nedåt. 

Vad som nu händer är förstås oklart men det är många, många romanisti som längtat efter att Pallotta till sist skulle lämna världens vackraste klubb. Saker som avskedet med Totti, hånfullheten mot De Rossis sista tid och så vidare svider fortfarande i Roma-hjärtat.

När vi nu får in nytt kapital och förhoppningsvis en hel del ny energi är det mycket som hamnar på önskelistan över förändringar. Totti in i ledningen, ingen ”total utförsäljning” & Roma-supermarket under somrarna, den gamla loggan tillbaka, klarhet kring arenafrågan och så vidare och så vidare.

Vad som dock hamnar allra högst upp min egen önskelista är dock att Friedkin gör det som Pallotta helt verkade ha förlorat. Kontakten med Rom & kontakten med Roma-piazzan.

Erik W@ErikWinell2020-08-06 21:20:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?