Postpartita #10

I omgång 10 i Serie A var det en rafflande stormatch, Fiorentina gjorde det igen och Lukaku blev utvisslad!

Omgångens rafflande:
Under söndagskvällen tog Napoli emot Milan hemma på Stadio Diego Armando Maradona. Hemmatränaren Rudi Garcia skulle få sin dom från omvärlden om han var tillräckligt duglig som tränare för Napoli. Men det var Milan som öppnade matchen starkast. Skyttekungen Olivier Giroud behövde inte lång tid på sig för att öppna målskyttet genom en nickskarv. Fransmannens andra mål kom även strax därefter och 0-2 i första halvlek var ett faktum.

I andra halvlek kom Napoli ut som pånyttfödda. Det var förvisso ingen Victor Osimhen på planen som kunde vägleda anfallet, men det löste sig ändå. Matteo Politano reducerar i minut 50’ till 1-2 och Giacomo Raspadori till 2-2 tätt inpå. I en match där det svängde mycket fram och tillbaka, kom Napoli ut på andra sidan som starkare och Garcia blev svårare att sparka för Aurelio De Laurentiis. Mycket av efterspelet kom dock att handla om Tijjani Reijnders miss i slutet av första halvlek där holländaren i princip är ren med målvakten, men skjuter över.

Omgångens frustration:
Efter Fiorentinas blytunga skalp mot Napoli i omgång 8, där man vann med 1-3, kunde man se på tabelläget att Viola har något på gång. Den gnistan verkar nu ha slocknat. I förra omgången blev det torsk mot Empoli och nu på måndagskvisten ännu en förlust mot Lazio. Det var inte vilken förlust som helst utan, resultatet satt långt inne då matchavgörandet kom i minut 95’ när Ciro Immobile kunde sätta dit en straff.

Denna ständiga “1 steg fram 2 steg bak” börjar bli en repad skiva för Fiorentina vid det här laget. Otaliga gånger har man trott att detta kanske är Fiorentinas år att ta sig till Champions League, men aldrig stämmer det till 100%. Nu har man haft chansen två gånger om att hänga med i toppen, men inte tagit någon av dem. Blir upp till bevis på söndag när man ställs mot Juventus hemma i Florens.

Omgångens vissla:
Roma åkte upp till San Siro för att ta sig an Inter. Det blev en storslagen inramning när den förre Inter-spelaren Romelu Lukaku gjorde återkomst till sitt gamla hem. Inters ultras Curva Nord hade införskaffat sig cirka 40.000 visselpipor som skulle visslas igång när Lukaku gjorde entré på planen, eller överhuvudtaget rörde bollen. Genom TV-rutan var det svårt att höra ljudet av alla de tiotusentals piporna, men enligt rapporter nerifrån stöveln ska ljudet ha varit stundtals öronbedövande.

Matchen drog igång i Inters regi och med Jose Mourinho hemma i soffan på grund av en avstängning i förra omgången hade Roma svårt att överhuvudtaget få passa lite boll. Inter fick dock laborera en hel del, men det dröjde ända till slutet av matchen när Marcus Thuram smällde dit 1-0. Pappa Lillian var glad på läktaren och Inter är åter serieledare. Om målet med visselpiporna var att störa Lukaku så lyckades man minst sagt med det, belgaren rörde knappt bollen. Samtidigt var det nog så att det var Inter som påverkade att han inte hade bollen, snarare än visselpiporna. Inters Curva Nord gjorde minst sagt allt vad dom kunde på läktaren för att störa och det ska dem ha all heder för.