Postpartita #14: "Juventus fortsätter ha makt i den italienska fotbollen"

Postpartita #14: "Juventus fortsätter ha makt i den italienska fotbollen"

I den näst sista omgången före VM så studsade Inter tillbaka, Milans symptom på tröttheten blir påtaglig, Tomori blir rånad på en VM-plats, Juventus visar sin makt i den italienska fotbollen och Mourinho tog fram hårtorken!


Omgångens tillbakastuds:
Efter förra omgångens debakel i Turin så var det nu dags att ta emot Bologna på San Siro. Frågor väcktes efter den tunga förlusten i helgen, men nu visade Inzaghi och hans mannar att man inte tänker vika sig mer. 
   Det börjar dock tungt. Bologna, genom greken Lykogiannis, får in ett mål via en styrning av Inter-försvarare. Man hinner knappt tänka att det här kommer bli en tungt tapp återigen innan Dzeko gör ett riktigt drömmål och sätter nivån. Likt den klassiska Zidane-volleyn (men från andra sidan) skjuter Dzeko kontrollerat och sansat in den. Efter det är det mer eller mindre öppen gata. Inter ser sådär lekfulla och självsäkra ut som bara Inter kan göra i vissa matcher. Lite märkligt nog eftersom man inte kommer från någon övertygande period, men på ett hett San Siro mot ett vacklande Bologna kan allt hända antar jag. 
   Dimarco fortsätter sin succé i Inter även denna match. Italienaren som bara tar steg och växer för varje match han spelar, oavsett motstånd. Mot Bologna sköt han stenhårt en frispark förbi muren. Dimarco gjorde även 4-1 när han gör bort en försvarare och viker in den fint i bortre, väntre hörn. Självförtroende har han minst sagt. Intersonen har verkligen tagit ansvar och ersatt Perisic, som lämnade för Conte och Tottenham i somras,  perfekt. Förra säsongen var det för det mesta på en av mittbacks-positionen han huserade, men skymtar fick vi se av hans offensiva kvaliteér. Något som han visat för hela Serie A denna säsongen. Kommer också från Inters ungdomsverksamhet vilket syns i och med de känslor som han visar på planen. Matchens spelare för mig.
   Målen bara rullar in för Inter. Calhanoglu gör mål på straff och petade Gosens för göra det avslutande 6-1 målet. De spelare som inte ska spela VM är också em som kliver fram lite extra och kan satsa mer, även om Brozovic gör ett fantastiskt inhopp och Martinez gör ett mål och så vidare. Spelare som Calhanoglu, Dimarco och Dzeko dominerar matchen, spelare som kan bli skadade nu utan förödande effekter. 

Omgångens trötta:
Man har sett spår av det, och det bara fortsätter. Milans lilla utmattning senaste matcherna har varit väl påtaglig. Med en lång skadelista har det inte varit möjligt att rotera mycket alls och samma spelare har fått spela hela tiden. I omgångens möte med Cremonese blev detta mer synligt är någon gång hittills. Med den trötthet som finns kommer också bristen på noggrannhet. Med dem lägen som Milan faktiskt har så gör man minst två målen denna match men det var inte bara “stolpe ut” och otur. Rebic missar bollen när han ska nicka, i princip fri med målvakten och Origi går offside helt onödigt. Ska sägas att Cremoneses målvakt Carnesecchi gör en riktigt fin match, vilket stoppade Milan ett antal gånger. 
   Milans matchplan var enkel. Gå ut med allt som går första 30 och förhoppningsvis få in ett mål eller två och sedan lägga sig, och som Italienare är (eller ska) vara bra: ligga rätt och försvara. Det där målet kom dock aldrig och Milan var tvungna att fortsätta gasa på hela matchen. Cremonese klarar sig tillslut och när domaren blåser av matchen står resultatet 0-0.

Omgångens rån:
Hatet mellan England och Italien talar för sig själv. Inför det stundande världsmästerskapet ska trupper tas ut och spelare blir förkrossade och få sina drömmar uppfyllda. Alla måste väl vara överens om att uttagningen av Connor Coady framför Fikayo Tomori är helt orimlig och obefogad. Tomori som alltså är Serie A-mästare och har en helt avgörande roll i Milan som denna säsong spelat bra i både Champions League såväl som i den inhemska ligan, tas inte ut. Istället kommer Coady från Wolverhampton som ligger näst sist i Premier League med 10 poäng på 14 matcher. Döm själv. 
   Även Tammy Abraham är inte uttagen till Englands VM-trupp som blev visad för allmänheten idag, 10 November. Enligt förbundskaptenen Gareth Southgate så berodde det på att hans målform har vacklat på senaste tiden. Callum Wilson från Newcastle är uttagen istället. 

Omgångens Juventus:
Mäktiga Juventus visade just sin makt i omgångens möte med Hellas Verona. En match som Juventus vann med 0-1. Den stora snackisen var inte resultatet utan de tveksamma domsluten. Bonucci karatesparkar i straffområdet och där ska straffen ges. Men det mest oförklarliga kom när Danilo är ute och svajar med armen och får även bollen solklart i mitten på armen. Där ska armen inte vara. Det ska vara straff. Juventus fortsätter ha makt i den italienska fotbollen (?).

Hellas Veronas twitterkonto lägger ut en stillbild på Danilos arm och bollen. 

Omgångens hårtork:
Roma spelade 1-1 mot Sassuolo. En match som Roma skulle vinna, men 1-1 inte ett katastrofalt resultat. Tränaren Jose Mourinho var även han nöjd, med 15 av de 16 som fick spela. Spelaren som blev "uthängd" av Mourihno är med all säkerhet Rick Karsdorp som fick spela cirka en halvtimme mot Sassuolo. Mourinh säger även att han bad spelaren att lämna i Januari. 


  Resultat :
 
Napoli Empoli 2-0
1-0 Hirving Lozano 69', 2-0 Piotr Zielinski 88'
 
Spezia Udinese 1-1
1-0 Arkadiusz Roca 33', 1-1 Sandi Lovric 43'
 
Milan Cremonese 0-0
 
Lecce Atalanta 2-1
1-0 Federico Baschirotto 28', 2-0 Federico Di Francesco
30', 2-1 Duvan Zapata 40'
 
Roma Sassuolo 1-1
0-1 Tammy Abraham 80', 1-1 Andrea Pinamonti 85'
 
Fiorentina   Salernitana  2-1
1-0 Giacomo Bonaventura 15', 1-1 Boulaye Dia 55', 
2-1 Luka Jovic 81'
 
Inter Bologna 6-1
0-1 Babis Lykogiannis 22', 1-1 Edin Dzeko 26', 2-1
Federico Dimarco 36', 3-1 Lautaro Martinez 42', 
4-1 Federico Dimarco 48', 5-1 Hakan Calhanoglu 59'
6-1 Robin Gosens 76'
 
Torino  Sampdoria 2-0
1-0 Nemanja Radonjic 29', 2-0 Nikola Vlasic 59'
 
Hellas Verona Juventus 0-1
0-1 Moise Kean 60'
 
Lazio       Monza 1-0
1-0 Luka Romero 69'
 



Tabell:  

 
Tabell:

 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2022-11-11 00:06:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)