Postpartita #19: Vlahovic stor hjälte!

I omgång 19 av Serie A blir Dusan Vlahovic hjälte, skeppet Napoli är i storm och Jose Mourinho visas ut!

Omgångens hjälte:
Juventus drog ner till Salerno för att ta sig an jumbon som nyss tagit sig över tvåsiffrigt i antalet poäng inspelade. Bara några dagar tidigare hade lagen mötts i Coppa Italia, där Turinlaget gick vann med tennissiffror: 6-1. Andra bullar var det nu i Serie A. Salernitana kom från en mycket stark period för att vara dem. Senast i ligan hade man som sagt tagit tre poäng i mötet med Hellas Verona och omgången innan det kryssade laget mot Milan. Salernitana stod upp värdigt mot den gamla damen i första halvlek, vilket resulterade i noll skott på mål för Juventus och att hemmalaget istället fick in ett mål. 1-0 i halvtid. Det blev dock tufft. Efter att målskytten, tillika mittfältaren, Giulio Maggiore fick syna sitt andra gula kort och utskickad från planen. Med tio man var det givetvis svårare att hålla det fort laget tidigare kontrollerat väl. Den brittiske talangen Samuel Iling Junior kunde då kvittera till 1-1. Dusan Vlahovic fick sedan sitt stora “moment” i matchen när han i 91 minuten avgjorde och sköt tre poäng hem till Turin. Den unga serben slet av sig tröjan vilt i firandet med de tillresta supportrarna, om Dusan själv skrivit detta hade han poängterat sin tydliga magmuskulatur, vilka stod i centrum för firandet.

En otroligt viktig poäng tappad för jumbon Salernitana, samtidigt som Juventus nu hänger på Inter på allvar med sina nu 46 poäng i den sammanlagda tabellen.

Omgångens kapsejsning:
Om Walter Mazzarri tror på Gud, ber han nog just nu. Vad det verkar har skeppet precis kommit in i den svåraste av stormar, och med guldet bärgat i kistan frågar man sig nu om det återigen ska ta 36 år. Ingenting går nämligen som det ska för de himmelsblåa napolitanarna. Redan från start ser man att det är hemmalaget, Torino, som har de vassaste knivarna. De är på hugget och är laget som har de bästa chanserna. Torino belönades även med 1-0 strax innan halvtidsvilan. När Piotr Zielinski utgår i samband med början på andra halvlek byts nyförvärvet från Salernitana Pasquale Mazzocchi in. Det tar 5 minuter innan han går in alldeles för hårt och tar då på sig ett rött kort. Efter Napolis röda kort blir det svårt för dem att komma med något vettigt. Istället gör Torino både 2-0 och 3-0. Napoli åker återigen på en förlust och poängskörden senaste tiden är minst sagt för dålig. I tabellen placerar man sig som nia med 28 poäng, 20 poäng upp till serieledande Inter och 16 poäng ner till jumbon Salernitana. Det är dags för Napoli att ta sig i kragen innan man kapsejsar.

Omgångens utvisning:
Roma tog emot Atalanta på Stadio Olimpico i omgångens sista match under söndagskvällen. Det numera svensklaget Atalanta som i veckan lockade in Isak Hien från Hellas Verona och som sedan tidigare har Emil Holm i laget. Roma, som haft lite trögt på senaste (en formbeskrivning som förvisso är permanent hos Roma), ställdes mot ett betydligt formstarkare Atalanta. Bland annat har Atalanta fått igång Charles De Ketelaere som tycks har varit nästintill omöjlig att få spinn på. Det var också Atalanta som fick säga första ordet i matchen när Teun Koopmeiners visade vägen med 0-1. Atalanta tilldelades sedan, strax innan första halvlek tog slut, en straff som Paulo Dybala förvaltade till 1-1. Därefter stannade matchen lite rent chansmässigt och inget lag, så att säga, gick för det. Matchen slutade också 1-1, och en poäng vardera gör bara tabellen än mer jämn och spännande. Matchens mest väntade var dock att Jose Mourinho blev uppskickad på läktaren av domaren med ett rött kort. Vid det här laget känns det som om Mourinho oftare befinner sig på läktaren än i sitt tekniska område vid sidan av planen. Det bara måste vara något slags rekord snart?