Postpartita #31: Dåren Mancini målar staden i rött

Postpartita #31: Dåren Mancini målar staden i rött

I omgång 31 blev den eviga staden målad i rött, Frosinone försöker överleva och Allegri being Allegri!

Omgångens derby:
I omgång 31 var det dags för det sista Derby della Capitale för säsongen. Daniele De Rossis nya, fräscha Roma tog emot Lazio på det gemensamma slagfältet, Stadio Olimpico. Som sig bör vid dessa derbyn var inramningen något att njuta av. När “Roma Roma” dundrar igång är det inte svårt att dras med. Fantastiska tifon i mosaikens stil bjöds det på när spelarna gjorde sig redo på innerplan. 

Det var inte bara Roma som genomgått stora förändringar. Med Igor Tudors intåg i Lazio för dryga två veckor sedan har han som väntat velat stå för en helt annan fotboll än den Maurizio Sarri förespråkade. Det mer posessioninriktade Lazio började dock inte matchen föredömligt. Det var Roma som kom ut som mest påtända och var helt farligast offensivt i första halvlek. Rött lag får också utdelning då mittbacken, tillika total dåre, Gianluca Mancini, trycker dit 1-0 till hemmalaget.

Lazio får i andra halvlek lite mer kontroll i sitt försök att kvittera. Några riktigt farliga chanser kommer dock aldrig. Kanske har Tudor ännu inte hittat klara roller för sina spelare. I de offensiva delarna av Tudors spel som centralt ofta formeras med tre man var inte tillräckligt kreativa. Ingen har heller skyhöga förväntningar på kreativiteten då det är Daichi Kamada och Gustav Isaksen som ska stå för den. 

När Mancini efter matchen vevar med en blåvit flagga med en råtta i mitten, kan man välja att älska eller hat honom. Jag väljer inte glädjen. Antagligen gjorde Mancini det när han målade den eviga staden i rött i helgen. 

Omgångens överlevnad:
Säsongens stora succé Bologna åkte till Frosinone för att ta sig an bottenlaget som kämpar för att även spela Serie A nästa säsong. Oväntat nog var det Frosinone som tog kommandot i matchen. I första halvlek skapade Frosinone en hel del för att vara ett bottenlag och spela mot Bologna. Kanske var det också då Frosinone var tvungna att göra det där målet, men så blev det inte. Rättare sagt hände det inte så mycket. Visst, Bologna skapade sina två-tre chanser men farligare än så blev det inte. Det saknades en nypa motivation från Bologna, samtidigt som Di Francescos Frosinone nu kommer ett steg närmare Serie A. 0-0 och ett poäng vardera. En poäng som känns som 3 för Frosinone. 

Omgångens Allegri:
Juventus tog emot Fiorentina på Allianz Stadium i rivalmötet. Juventus-bossen Max Allegri fick precis den matchen han ville. Ett tidigt mål av mittbacken Federico Gatti gav Allegri möjligheten att göra det han älskar. Att i ledningen dra tillbaka sina trupper och ligga kompakt strax utanför straffområdeslinjen. I andra halvlek hade Fiorentina 84% av bollinnehavet, två skott på mål. Jag tycker mig ha sett tillräckligt mycket Allegri-boll för att säga att det är Allegris förtjänst snarare än Fiorentinas ineffektivitet som låg till grund för den statistiken. 1-0 slutar matchen. 3 poäng till Juventus och än försöker man hänga på Milan på andraplatsen även om det är en bit upp. 

Resultat:
 

Salernitana  Sassuolo 2-2
0-1 Armand Lauriente 37', 0-2 Nedim Bajrami 44', 1-2
Antonio Candreva 52', 2-2 Giulio Maggiore 91'
 
Milan  Lecce  3-0
1-0 Christian Pulisic 6', 2-0 Olivier Giroud 20', 3-0 Rafael
Leao 57'
 
Roma  Lazio   1-0
1-0 Gianluca Mancini 42'
Empoli  Torino 3-2
1-0 Nicolo Cambiaghi 6', 1-1 Duvan Zapata 60', 2-1
Matteo Cancellieri 74', 2-2 Duvan Zapata 91', 3-2 M'Baye
Niang 94'
 
Frosinone Bologna   0-0

Monza   Napoli 2-4
1-0 Milan Duric 9', 1-1 Victor Osimhen 55', 1-2 Matteo
Politano 57', 1-3 Piotr Zielinski 61', 2-3 Andrea Colpani 62'
2-4 Giacomo Raspadori 69'
 
Cagliari  Atalanta 2-1
0-1 Gianluca Scamacca 13', 1-1 Tommaso Augello 42'
2-1 Nicolas Viola 88'
 
Hellas Verona  Genoa 1-2
1-0 Federico Bonazzoli 8', 1-1 Caleb Ekuban 45', 1-2
Albert Gudmundsson 58'
  
Juventus Fiorentina 1-0
1-0 Federico Gatti 21'

 
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-04-08 23:25:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)