Postpartita #32: Krya på dig, Evan Ndicka!

Postpartita #32: Krya på dig, Evan Ndicka!

I omgång 32 föll Evan Ndicka ihop, Sassuolo blir frustrerade och kryssen tar över!

Omgångens tragiska:
Roma åkte till Udine med mer självförtroende någon gång innan denna säsongen. Laget kom från seger mot Milan i kvartsfinal i Europa League och innan det seger i derbyt mot Lazio. Udinese å andra sidan kom från en tuffare period och man slåss fortfarande om att inte bli nedflyttade till Serie B. Det var Roma som dominerade matchen bollinnehavsmässigt, men kom däremot inte till några riktigt vassa lägen. Istället var det Udinese som var lite skarpare offensivt. Hemmalaget gjorde därför genom Roberto Pereyra 1-0 i mitten av första halvlek. Roma fick sedan sin chans, något som Romelu Lukaku förvaltade när han gjorde sitt tionde mål för säsongen. Rubrikerna kom dock inte att handla om Romas brist på mål eller Udinese jakt på poäng utan om Evan Ndicka. I minut 71’ kollapsade ivorianen på planen och tog sig för hjärtat. Efter att medicinsk personal snabbt kolla till honom bars han ut på bår och fördes till sjukhus. Denna omtumlande händelsen gjorde att matchen avbröts och inte spelades vidare. Väl på sjukhuset kunde läkarna konstatera att Ndickas hälsa var stabilt och senare på kvällen kommunicerade Roma att han mår bättre, men kommer förbli på sjukhuset. Fotbollsvärlden har tyvärr fått vittna om ett par liknande händelser senaste åren, där spelare drabbats av hjärtproblem. Vad det verkar ska Ndicka må relativt bra och han ska ha återhämtat sig snabbt. Givetvis kommer det ta ett tag innan 24-åringen springer på en fotbollsplan igen, men det är å andra sidan sekundärt. 

Krya på dig, Evan Ndicka!

Omgångens frustration:
Ett annat lag som kämpar för sin överlevnad är Sassuolo som aldrig riktigt återhämtat sig efter Roberto De Zerbis avgång. I omgång 32 ställdes man mot ligatvåan Milan. Som det målglada gänget Sassuolo i grunden ändå är, lyckas man skickligt nog göra 2-0 inom bara tio minuter. Tvåmålslednignen håller dock inte länge innan Rafael Leao reducerar. När Sassuolo i andra halvlek får in 3-1 tänker iallafall jag att tappa nu inte det här, för eran egen skull. Men ett bottenlag är ett bottenlag. När matchen summeras står det 3-3 på resultattavlan och en hel del frustration infinner sig förmodligen hos Sassuolo. De grönsvarta har två poäng upp till säkrat Serie A-spel 2024, men de är inte ensamma om att vilja vara kvar. 

Omgångens kryss:
Detta var en speciell omgång i den bemärkelse att det blev 8 av 10 kryss (om man räknar Udinese-Roma som avslutad). Alla topp 7-lag kryssade. Juventus gjorde en insats bara Juventus kan göra mot Torino, det vill säga så platt som det bara går. Inter skulle förmodligen vunnit, men Cagliari satte ner foten och visade att de inte vill vara inblandade i någon bottenstrid. Om rättvisa finns skulle Bologna vinna med 4-0 mot Monza. Hellas Verona gjorde en otroligt fin insats mot Atalanta i Bergamo där det slutade 2-2. Verona vill minsann inte heller åka ur. Napoli-Frosinone blev även den 2-2 efter att Frosinone varit ivriga och Napoli läckt som ett sål. Man kan helt enkelt konstatera att bottenlagen kommer att kriga in i det sista. 

Resultat:
 

Lazio  Salernitana 4-1
1-0 Felipe Anderson 7', 2-0 Matias Vecino 14', 2-1, 
Loum Tchaouna 16', 3-1 Felipe Anderson 35'
 
Lecce  Empoli  1-0
1-0 Nicola Sansone 89'
 
Torino  Juventus   0-0
Bologna  Monza 0-0
 
Napoli Frosinone   2-2

1-0 Matteo Politano 16', 1-1 Walid Cheddira 50', 2-1
Victor Osimhen 63', 2-2 Walid Cheddira 73'

Sassuolo   Milan 3-3
1-0 Andrea Pinamonti 4', 2-0 Armand Lauriente 10', 
2-1 Rafael Leao 20', 3-1 Armand Lauriente 53', 3-2 
Luka Jovic 59', 3-3 Noah Okafor 84'
 
Inter  Cagliari  2-2
1-0 Marcus Thuram 12', 1-1 Eldor Shomurodov 64', 2-1
Hakan Cakhanoglu 74', 2-2 Nicolas Viola 83'
 
Fiorentina Genoa 1-1
0-1 Albert Gudmundsson 42', 1-1 Jonathan Ikone 54'
  
Atalanta Hellas Verona 2-2
1-o Gianlica Scamacca 13', 2-0 Ederson 18', 2-1
Darko Lazovic 56', 2-2 Tijjani Noslin 60'
 
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-04-16 01:18:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)