Postpartita #33: Kröning på San Siro!

Postpartita #33: Kröning på San Siro!

I omgång 33 blir Inter mästare, Bologna säkrar Champions League och Sassuolo kläntar på dörren till Serie B!

Omgångens derby:
Milanoderbyt gav en värdig och rättvis bild av hur det sett ut under säsongen, och varför Inter är det bättre laget. Samtidigt som Inter spelade för att krönas som scudetto-mästare för 20:onde gången ville Milan göra allt för att förhindra det. Och just förhindra gjorde de ett tappert försök med. Det var helt klart Inter som såg vassare ut från start. I första halvlek skapar Nerazzurri tre stycken riktigt farliga målchanser som lika gärna hade kunnat gå in i nät alla tre. Det blir istället bara Francesco Acerbis nick som hittar nätmaskorna. I andra halvlek är det Milan som går ut mer ambitiöst än i de första 45 minuterna. Det går dock inte som de tänkt sig då Lilian Thuram står för en rejäl soloprestation och dunkar dit den, helt otagbar för Mike Maignan. Milan är tvungen att återhämta sig snabbt. Med dryga tio minuter kvar kan Fikayo Tomori, efter en otrolig räddning av Yann Sommer, reducera på returen. Mer kommer dock inte från Milan. Inter vinner Serie A för 20:onde gången och kan brodera in en andra stjärna ovanför klubbemblemet. Otroligt välförtjänt titel! 

Omgångens Champions League:
Förra veckan blev det klart att Serie A tilldelas en femte garanterad plats till Champions League nästa säsong, på grund av olika typer av koefficienter och placeringar. Detta ritar också om kartan för jakten på dessa placeringar. Detta fick vi bevittna i mötet mellan Roma och Bologna. Roma som nyss slagit ut Milan storartat, med dubbla vinster, gick med all rätt in med raka ryggar. Mot Bologna ska man däremot vara försiktiga med sina raka ryggar. Som så många andra gånger denna säsong går Bologna ut och visar att man är totalt orädda och hänsynslösa. Efter bara 14 minuter kan Bologna göra 0-1 och precis innan domaren blåser i pipan för halvlek gör Zikrzee 0-2. Roma kommer sedan tillbaka och gör en bra och värdig andra period där man får in ett mål, men Bologna viker sig inte. Matchen slutar 1-3. 

Detta innebär alltså att Bologna ligger på en fjärdeplats med 8 poäng ner till en plats som inte innebär spel i CL. Roma innehar just nu femteplatsen med fyra poängs marginal. Bologna är helt klart säkra för CL-spel, förmodligen Roma också. Ska dock sägas att om exempelvis Roma vinner Europa League, där man nu är inne i semifinal-fasen, innebär det automatiskt plats i CL och att sjätteplatsen i Serie A även den innebär CL. Det vill säga att om man är en toppklubb i Serie A har man dragit en vinstlott. 

Omgångens Serie B:
Konstaterar även från denna omgång att Sassuolo fortsatt är totalt uddlösa. Ingen indikation på att man gör allt för att stanna kvar i högsta serien. När man i helgen förlorar mot Lecce med 0-3 är det kanske dags att bara kasta in handduken och börja budgetera för degradering. Hur är det möjligt att förlora med 3 bollar på hemmaplan i ett sådant viktigt skede? Ridå? Jag är nog inte den enda som tror att Salernitana får hålla Sassuolo i handen ner till Serie B i sommar. 

Resultat:
 

Genoa  Lazio 0-1
0-1 Luis Alberto 67'
 
Cagliari  Juventus  2-2
1-0 Gianluca Gaetano 30', 2-0 Yerry Mina 36', 2-1 Dusan
Vlahovic 61', 2-2 Självmål 87'
 
Empoli  Napoli   1-0
1-0 Alberto Cerri 4'
Hellas Verona  Udinese 1-0
1-0 Diego Coppola 93'
 
Sassuolo Lecce   0-3

0-1 Valentin Gendrey 11', 0-2 Patrick Dorgu 15', 0-3 
Roberto Piccoli 61'

Torino   Frosinone 0-0
 
Salernitana Fiorentina  0-2
0-1 Christian Koumé 80', 0-2 Jonathan Ikoné 95'
 
Monza Atalanta 1-2
0-1 Charles De Ketelaere 44', 0-2 El Bilal Youré 72', 
1-2 Daniel Maldini 89'
  
Roma Bologna 1-3
0-1 Oussama El Azzouzi 14', 0-2 Joshua Zirkzee 45', 
1-2 Sardar Azmoun 55', 1-3 Alexis Saelemakers 65'

Milan                              Inter                               1-2
0-1 Francesco Acebi 18', 0-2 Marcus Thuram 49', 1-2
Fikayo Tomori 80' 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-04-25 22:20:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)