Postpartita #35: En gång världens bästa spelare - nu en tragedi

Postpartita #35: En gång världens bästa spelare - nu en tragedi

I omgång 35 drog Paul Pogba återigen på sig en skada, Milan i kvartsamtal med ultras och Monza går mot en imponerande säsong!

Omgångens mardröm:
Han har varit världens bästa fotbollsspelare i perioder, snurrfintat sig genom mittfält och dragit in bollen från 40 meter. Sagan om Paul Pogba hade potential till att bli något riktigt stort, istället har det blivit misslyckanden, utpressning och sorg. När Pogba kom till Juventus förra sommaren från Manchester United var han tänkt att ta klubben till deras senaste glansdagar, nämligen när fransmannen var i klubben senast. Comebacken blev snabbt försenad i och med att han drog på sig en meniskskada, tätt inpå den så var det den stora knäskadan (som innebar operation) och blev borta till februari. På det kom en lårmuskelskada, och efter det ännu en skada och efter det en till skada…vi är framme i nutid. Under hela den perioden spelade han 84 minuter i Serie A. I denna omgång skulle återigen en comeback ske. Mot Cremonese hemma på Juventus Stadium stod det viktiga poäng på spel, Champions League-platserna var sannerligen inte givna. Pogba fick till och med starta matchen som Juventus egentligen bara ska jogga hem. Han får känna på bollen lite, det ser ut som det gör när Pogba är ur form. Han verkar inte som någon vet vad han riktigt gör, han springer mest runt i det område en tia ska springa i, men inte mer än så. Helt plötsligt får han en chans till ett inlägg då det är packat med Juve-spelare i straffområdet, han chippar in bollen och där brister det. Han slutar bara spela. Han lägger sig inte direkt, men ser orolig ut. Allegri ber honom att löpa tillbaka till sin position, men det går inte, Pogba är skadad återigen. 

Omgångens kvartsamtal:
Det har varit (och kommer bli) en hetsig vecka för Milan. Laget är mitt uppe i CL-semifinalen mot Inter och parallellt med det utkämpar man en tuff strid i Serie A kring platserna till nästa säsongs CL. Otroligt viktiga poäng stod på spel i denna omgången borta  mot Spezia. Med ett B-betonat lag tog Milan sig an Spezia som i allra högsta grad bara måste ta poäng om laget vill säkra spel i högstaligan nästa säsong (just nu på ned.flyttningsplats med samma poäng som Hellas Verona). Det var ett blekt Milan från start, spelare med sina huvuden på andra ställen än på fotbollsplanen. Andra halvlek börjar i princip likadant som första, Spezia som är på väg framåt medan Milan tittar på bollen. När det händer, jo, då går det oftast inte vägen man hoppades på. I minut 75 gör mittbacken Wisniewski 1-0 till hemmalaget, kort därefter kommer också 2-0. Otroligt viktiga poäng för Spezia som Milan missar och nu ligger rejält efter i tabellen. Med 4 poäng upp till Lazio på fjärdeplatsen med tre omgångar kvar, kommer bli en otroligt svår uppgift. Milans tillresta visade sitt missnöje efter matchen, i vad man kan kalla ett kvartsamtal där missnöjda miner syntes från båda parterna, men som ändå resulterade i ett grepp i kragen så att säga. På tisdag väntar Inter i andra mötet i semifinalen (första blev förlust 0-2 till Inter), något som Milans ultras även där tog till handling. Hundratals ultras samlades utanför träningsanläggningen Milanello för att uppmuntra och motivera sina spelare. 

Omgångens insats:
Samtidigt som Neapel fortfarande firar scudetton spelar Napoli en helt vanlig ligaomgång. Denna omgång mot Monza borta. Monza som visat sig vara en svår nöt att knäcka var det även denna gång. Monza stod upp bra från start och det blev inte många ytor för Napoli att springa på. Monza utnyttjade även sitt självförtroende när 1-0 kom efter 18 minuter. Spalletti fick inte ut det han ville och bytte in Kvaratskhelia i halvtid. Någon vidare effekt fick det dock inte. 2-0 kommer istället genom det före detta Napoli-kylskåpet Andrea Petagna. Tillslut kommer dock den ultimata forceringen från Napoli. Sista halvtimmen är det bara Napoli, men det är bara en som står i vägen. Monzas målvakt Di Gregorio som förmodligen gör sin bästa insats för säsongen. Med 7 räddningar och ett par ruggiga ingripanden så blir han Monzas hjälte. Monza som nu befinner sig på en imponerande nionde placering.  



Resultat :
 

Lazio Lecce  2-2
1-0 Ciro Immobile 34', 1-1 Remi Oudin 47', 1-2 Remi
Oudin 51', 2-2 Sergej Milinkovic-Savic 94'
 
Salernitana    Atalanta 1-0
1-0 Antonio Candreva 93'
 
Spezia    Milan 2-0
1-0 Przemyslaw Wisniewski 75', 2-0 Salvatore Esposito 
85'
 
Inter  Sassuolo  4-2
1-0 Romelu Lukaku 41', 2-0 Självmål 55', 3-0 Lautaro 
Martinez 58', 3-1 Matheus Henrique 63', 3-2 Davide
Frattesi 77', 4-2 Romelu Lukaku 89'
 
Hellas Verona    Torino 1-1
0-1 Nikola Vlasic29'
 
Fiorentina    Udinese  2-0
1-0 Gaetano Castrovilli 7', 2-0 Giacomo Bonaventura 90'
 
Monza Napoli 2-0
1-0 Dany Mota 18', 2-0 Andrea Petagna 54'
 
Bologna Roma  0-0
 
Juventus     Cremonese  0-0

 


Tabell:  

 
Tabell:


TV:Ur arkivet: CL-finalen 2007 mellan Milan och Liverpool
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-05-15 00:19:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)