Postpartita #36: Serie A:s bekvämaste lag!

Postpartita #36: Serie A:s bekvämaste lag!

I omgång 36 tar Bologna en bekväm seger mot Napoli, Charles De Ketelaere får upprättelse och Inter tar en sanslöst oförtjänt seger!

Omgångens bekväma:
Thiago Mottas Bologna vågar jag nog utnämna till ligans bekvämaste lag. Det kommer aldrig, åtminstone väldigt sällan, en prestation som sviker, eller rättare sagt ljuger. Oavsett vem man spelar mot är det alltid samma fina Bologna som uppträder. Ett lag som kanske är Bolognas motsats? Jo, det får man nog säga att Napoli är den här säsongen. Ojämnhet förkroppsligad. I omgång 36 när lagen möttes såg man prov på detta. Spelarna och den nya tränaren Francesco Calzona har sedan ett bra tag tillbaka slutat tro på detta. De hårdbarkade supportrarna på Diego Armando Maradona-stadions kurva kräver dock alltid resultat. 

Bologna startar på ett uppiggande sätt och ger liv i matchen direkt. Eftersom det är Bologna som spelar studsar bollen till deras fördel lite mer än vad den gör för Napoli och efter 12 minuter har bortalaget fått in 2 bollar i nät. En brant uppförsbacke efter bara 12 minuter trodde jag räckte för att knäcka Napoli helt, men faktum är att laget kommer tillbaka starkt. Offensivt lyckas Napoli göra det förhållandevis oroligt i straffområdet. Innan domaren blåser i pipan för första halvlek lyckas man även få till straff. En straff, som man signifikativt för denna våren, bränner. Napoli kommer faktiskt ut i andra halvlek och, låt oss säga, dominerar. Som så många gånger innan denna säsongen så behöver inte dominans bollinnehavsmässigt betyda särskilt mycket på resultattavlan när Bologna står som motståndare. Tvärtom, så föredrar Motta att inte avancera offensivt när man tagit ledning. Napoli lyckas därför inte få in en kvittering. Det slutar med en klar vinst för Bologna som säkrade Champions League matematiskt och till och med klev förbi Juventus och huserar nu på den stolta tredjeplatsen. 


Omgångens upprättelse:
Säsongens flopp säsongen 2023/2023 stavades Charles De Ketelaere. Denna säsongen har han nämnts i ett helt andra sammanhang, eftersom han fått en rejäl upprättelse vilket han visade i omgångens match mot Roma. Två lag med många matcher i bagaget, med tanke på båda lagens europaspel, kom två härdade lag till Bergamo. Atalanta i en positiv anda, då man nått final i Europa League. Roma å andra sidan kom nedslagna efter veckan nederlag mot Bayer Leverkusen. Efter att Daniele De Rossi gjort succé sedan han tog över har det de senaste veckorna blåst illavarslande vindar i Rom. 

I Bergamo handlade det i princip enbart om mental styrka och att hålla ut. Man kan bara anta att spelare och ledare var slutkörda, om inte fysiskt så mentalt. Under striden kom Atalanta segrande. Hemmalaget gjorde det svårt för Roma att ens försöka med deras totala anstormning vid varje givet tillfälle, i sann Gasperini-anda. 2-0 blev slutresultatet. Den unge belgaren De Ketelaere stor hjälte med sina två mål. Det är i matcher som dessa, mentalt tunga matcher, som en viss typ av spelare kliver fram. Fråga mig inte om att definiera “en viss typ av spelare”, men De Ketelaere har nu visat att han är en sådan. 9 mål och 6 assist hittills i Serie A. Siffrorna talar sitt tydliga språk: De Ketelaere har hittat hem och börjat visa varför han en gång kom till Italien. 

Omgångens oförtjänta:
Frosinone behöver alla poäng de kan få för att säkra Serie A nästa säsong. I nuläget ligger man två poäng ovanför nedgraderingsstrecket. De redan klara mästarna Inter för att gästa Frosinone i en match som mästarna bara ville städa av. Sällan har jag sett en så oförtjänt 0-5 vinst. Frosinone har alltså 8 avslut på mål, Inter har 5. I Expected Goals slutar matchen: 1.3-1.8. Ändå blir det 0-5 när domaren blåser i pipan. Kanske är detta varför Frosinone är på gränsen till att åka ut. Eller så visar det varför Inter nu leder Serie A med sanslösa 18 poäng. Kampen är inte över ännu för Frosinone. Två matcher kvar att spela och det räcker nog med ett oavgjort eller en vinst för att säkra upp detta. Såvida inte Udinese får fnatt och fortsätter sin knappa poängskörd mot ligans botten. Imorgon spelar Udinese mot Lecce i en re och skär ångestmatch. 

Resultat:
 

Frosinone  Inter 0-5
0-1 Davide Frattesi 19', 0-2 Marko Arnautovic 60', 0-3
Tajon Buchanan 77', 0-4 Lautaro Martinez 80', 0-5
Marcus Thuram 84'
 
Napoli  Bologna  0-2
0-1 Dan Ndoye 9', 0-2 Stefan Posch 12'
 
Milan Cagliari    5-1
1-0 Ismael Bennacer 35', 2-0 Christian Pulisic 59', 2-1
Nahitan Nandez 63', 3-1 Tijjani Reijnders 74', 4-1
Rafael Leao 83', 5-1 Christian Pulisic 86'
Lazio Empoli 2-0
1-0 Patric 48', 2-0 Matias Vecino 89'
 
Genoa Sassuolo     2-1

0-1 Andrea Pinamonti 31', 1-1 Milan Badelj 56', 2-1 
Självmål 63'

Hellas Verona   Torino 1-2
1-0 Karol Swiderski 67', 1-1 Zanos Savva 77', 1-2
Pietro Pellegri 83'
 
Juventus Salernitana  1-1
0-1 Niccolo Pierozzi 27', 1-1 Adrien Rabiot 91'
 
Atalanta Roma 2-1
1-0 Charles De Ketelaere 18', 2-0 Charles De Ketelaere
20', 2-1 Lorenzo Pellegrini 66'
 


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2024-05-13 08:55:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)