Postpartita #4: Total överkörning i Derby della Madonnina

Postpartita #4: Total överkörning i Derby della Madonnina

I omgång 4 körde Inter över Milan, Eusebio Di Francesco har fått fart på Frosinone och Roma fick det att lossna!

Omgångens överkörning:
Milan var kanske det lag inför höstens Derby della Madonnina som det bubblade mest om. Med deras nyförvärv som imponerade under inledningen av säsongen var det inte jag som hade stora förväntningar på den röda delen av Milano. Inter å andra sidan hade tagit lika många poäng som Milan, men gått något mer under radarn. Med Simone Inzaghi som fortsätter att bygga vidare på framgångarna sedan tidigare börjar Inter bli rejält sammansvetsade. 

Med nyförvärvet Marcus Thuram med nummer nio på ryggen var det nya krafter i offensiven. I något som uppfattades som en offside kunde Henrikh Mkhitaryan göra mål efter bara fem minuter. Milan viker inte ner för det. Theo Hernandez är nära att få in ett solomål på klassiskt Theo-vis. Nyss nämnda Thuram var långt från färdig med derbyt. På en omställning som svalnade av då han får en dåligt avvägd pass till sig, vänder han och vridet tills han bara dundrar på. Stenhårt in i nätet bakom Mike Maignan. San Siro tror inte att det är sant. 

Halvtidsvilan kommer, likaså regnet. Milan får in en boll bakom Inter backlinje och med stor hjälp av Leao snabbhet så lyckas han få in en reducering. När Milan äntligen får utlopp för det tryck och övertag man hade i första halvlek, kunde man tro att det är nu det släpper. Så var det inte. Det tog inte lång tid innan Mkhitaryan fick inte sitt andra mål för dagen och matchen dog något. Även om Milan inte var helt fattiga vad gällde bollinnehav så var man inte i närheten av lika effektiva som Inter, och som Milan var tidigare matcher. Calhanoglu gjorde 4-1 på straff och Davide Frattesi öppnade målskyttet när han avslutade matchen till 5-1. 

Det var minst sagt en kalldusch för Milan. Lite som en blixt från klar himmel hade man förlorat derbyt med 5-1. Men det är snabbt upp på hästen igen. På tisdag smäller det då det är dags för Champions League mot ett par hamnarbetare från norra England (och Saudiarabien) i form av Newcastle. Givetvis var det inga glada miner på Milanello dagen efter derbyt, så vad passar inte bättre än att Zlatan Ibrahimovic kommer på besök. Hans besök på träningsanläggningen var planerat innan och enligt uppgifter ska han fört långa samtal med Milans vd Giorgio Furlani. Vad samtalet handlade om kommer att visa sig, kanske en comeback i Milan? Givetvis passade den andlige ledaren på att ge lite piskrapp och utskällningar inför tisdagens möte.

Omgångens succélag:
Nykomlingarna Frosinone har många tippat att åka rakt tillbaka till Serie B, men resultaten visar annat. Förutom premiärförlusten mot Napoli så har man en oavgjord och två vinster och ligger sexa i tabellen. Tränaren Eusebio Di Francesco har senaste åren profilerat sig som lite av en kristränare. 2019 var han ett par månader i Sampdoria innan han fick sparken, samma visa var det 2020 i Cagliari och 2021 i Hellas Verona. I juli anlände han i den lilla staden Frosinone och fått laget att lyfta. 
I omgången match gjorde Sassuolo två snabba mål men Frosinone lyckades vända 0-2 till otroliga 4-2. Det ska bli intressant att se hur länge Di Francesco håller denna gång och om laget kan upprätthålla denna form. 

Omgångens utskjutning:
Roma har haft en minst sagt tuff start på säsongen. Inför denna omgången så hade man en poäng och två raka förluster mot Hellas Verona och Milan. Ett landslagsuppehåll var dock allt som krävdes för att få fart på Lukaku och grabbarna. Man mötte förvisso “bara” tabelljumbon Empoli som inte gjort mål än på säsongen, men insatsen var ändå anmärkningsvärd. Domaren blåste i pipan och helt plötsligt stod det 7-0 och domaren blåste igen. 7-0 är ett vulgärt resultat, men spelmässigt var det inte helt övertygande insats, åtminstone inte en “7-0-övertygande” insats. På torsdagskvällen ska Roma flyga till Transnistrien för att möta Sheriff Tiraspol i Europa League. 


Resultat:
 

Juventus Lazio 3-1
1-0 Dusan Vlahovic 10', 2-0 Federico Chiesa 26', 2-1
Luis Alberto 64', 3-1 Dusan Vlahovic 67'
 
Inter Milan  5-1
1-0 Henrikh Mkhitaryan 5', 2-0 Marcus Thuram 38', 2-1
Rafael Leao 57', 3-1 Henrikh Mkhitaryan 69', 4-1 Hakan
Calhanoglu 79', 5-1 Davide Frattesi 93'
 
Genoa  Napoli   2-2
1-0 Mattia Bani 40', 2-0 Mateo Retegui 56', 2-1
Giacomo Raspadori 76', 2-2 Matteo Politano 84'
Cagliari  Udinese 0-0
 
Frosinone Sassuolo 4-2
0-1 Andrea Pinamonti 7', 0-2 Andrea Pinamonti 24', 
1-2 Walid Cheddira 49', 2-2 Luca Mazitelli 70', 3-2 Luca
Mazitelli 76', 4-2 Pol Lirola 96'
 
Monza    Lecce  1-1
0-1 Nikola Krstovic 3', 1-1 Andrea Colpani 24'
 
Fiorentina Atalanta   3-2
0-1 Teun Koopmeiners 20', 1-1 Giacomo Bonaventura 
35', 2-1 Lucas Martinez Quarta 45', 2-2 Ademola
Lookman 53', 3-2 Christian Kouame 76'
 
Roma Empoli 7-0
1-0 Paulo Dybala 2', 2-0 Renato Sanches 8', 3-0 Självmål
4-0 Paulo Dybala 55', 5-0 Bryan Cristante 79', 6-0 Romelu
Lukaku 82', 7-0 Gianluca Mancini 86'
 
Salernitana  Torino  0-3
0-1 Alessandro Buongiorno 15', 0-2 Nemanja Radonjic 
41', 0-3 Nemanja Radonjic 50'
 
Hellas Verona Bologna 0-0


Tabell:  

 
Tabell:

 
  

TV: Hien: Det är skillnaden på Serie A och allsvenskan
 

Nico Frisknicofrisk04@gmail.com@NicoFrisk2023-09-19 02:02:00
Author

Fler artiklar om La Curva

Goals of the week (omgång 5)
Goals of the week (omgång 4)