Giuseppe Meazza, 2022-09-18 20:45

Milan - Napoli

Prepartita Milan - Napoli

Prepartita Milan - Napoli

Efter en hittills förlustfri septembermånad åker Napoli upp till Milano för att mäta sig med de regerande italienska mästarna. De båda lagen står på samma poängskörd inför mötet och Napoli kommer med en nästintill skadefri trupp.

Ja, nästintill skadefri. Victor Osimhen är fortsatt skadad och kommer spendera den kommande månaden på läktaren med sin hamstring. Diego Demme är spelare nummer två som får kolla på matchen från TV-soffan i Neapelbukten, då även tysken är icke spelbar med en fotskada. Förutom de två kommer Napoli med en fullt frisk trupp, som hoppas kunna få revansch för den senaste förlusten mot de rödsvarta från Milano.

Lovande ser det också ut om man kollar på just nämnda rossoneri. Stefano Piolo kommer tvingas till att mixa och trixa om i den hittills något skiftande förstaelva som är Milans denna säsongsinledning. Det är som bekant inte bara Zlatan som inte kommer till spel, utan i denna sjunde omgång av Serie A så kommer Milan även sakna Alessandro Florenzi, Ante Rebic, Divock Origi och framför allt Rafael Leao. Namn som man inte fnöser åt, och som säkerligen gett Spalletti aningen mindre huvudbry inför matchen.

Hittills har även de båda lagen startat säsongen på ett bra, eller till och med riktigt bra, sätt. Både Napoli och Milan hade inför säsongen något liknande förutsättningar i fråga om vilket tillstånd de båda lagen egentligen kom till start med inför denna nya säsong av Serie A. Milan hade just vunnit en scudetto och tappat bland annat Franck Kessie, med en därtill fortsatt fylld trupp av spelare av "det ska väl inte gå med dom där?"-kaliber. Napoli hade, som bekant, tappat både den ena och den andre fanbäraren. Och vad som för de båda lagen började som en relativt trög mercato, slutade senare i en bra, eller till och med riktigt bra, mercato.

Och nu befinner sig alltså båda på en delad förstaplats (där även Atalanta är med på ett hörn), och ser hittills i säsongen ut att vara de lag vars båt gungar minst av topplagen. Juventus går rejält knackigt samtidigt som lag som Inter och Roma förvisso inte gjort en katastrofal säsongsinledning, men som ändock visar tecken på bekymmer i spel och trupp. Oavsett utgången i dagens match, som givetvis är viktig i den mening att det är ett toppmöte mot en av de främsta konkurrenterna, så bör inte allt för stora växlar dras på resultatet. Napoli som Milan befinner sig som sagt båda i en för tillfället stabil båt, som inte kommer låta sig vältas över vid en förlust för endera lag ikväll. Med det sagt så kommer en vinst kanske ha lite extra betydelse också, med ett stundande landslagsuppehåll och därmed en relativt lång paus på två veckor att vänta.

Så med allt detta sagt, var står vi då inför kvällens möte? De båda lagen kommer som sagt med en fin form, framför allt Napoli, och tidigare möten har både varit jämna sett till spel och resultat. För Napolis respektive Milans del tror jag mycket kommer landa i vilket lag som lyckas få igång sin offensiv bäst. Spalletti och hans elvor har tidigare haft svårt för Giroud, och även om Leao tur nog inte kommer till spel ikväll så ska fortfarande en bättre och bättre De Ketelaere stoppas därtill. För Napolis del ska Raspadori (troligtvis) stångas med Kalulu och Tomori på andra sidan planhalvan, vilket undertecknad känner viss oro inför. Om det ska gå vägen ikväll så kommer de små och tekniska trollgubbarna där framme behöva vara extra hala och fortsätta hitta det finlir som man på senare tid hittat.

Dagens matchtext avslutas dock inte med någon snygg twist för att knyta ihop den säck som är denna inför-krönika, utan snarare trista besked från andra sidan atlanten. För bara några timmar sedan så nåddes vi av beskedet att Lorenzo Insigne och hans fru Jenny tyvärr fått missfall i sin gravididet. Alla tankar går så givetvis till Jenny och Lorenzo, och dagens krönika avslutas med orden att det trots allt finns viktigare saker än utgången i kvällens match.

Clarence Thunberg Kalt2022-09-18 14:27:29
Author

Fler artiklar om Napoli