2021-05-23 20:45

Spezia - Roma

Prepartita: Spezia - Roma

Prepartita: Spezia - Roma

Roma åker till Ligurien för att på söndagkväll spela säsongens sista match mot Spezia. Det blir även den sista matchen för många inblandade i Roma, en av dom är Mister Fonseca. Här får ni allt inför den sista kvällen med gänget.


Det mesta har sagts om Fonsecas tid och om Mourinhos intåg i Roma, så jag väljer att inte ge mig in i det träsket. Istället vänder vi blickarna mot kvällens match mot Spezia. Det känns som det har varit en annat Roma sedan Mourinho blev klar för några veckor sedan. Sedan Mourinho blev klar för nästa säsong så har Fonseca satsat på fyrbackslinje och det har faktiskt stundtals sett lovande ut. Vi har även under de senaste matcherna fått bekanta oss med unge Ebrima Darboe. 19 åringen som fullständigt dominerade mittfältet mot Lazio senast. Känslan är att det krigas om att få vara en del av Mourinho bygget som påbörjas om en vecka och att samtliga har höjt sig ett snäpp.

Roma kommer till kvällens match med en 2-0 vinst mot Lazio och förmodligen Fonsecas bästa vinst under sin korta sejour i Roma. Inför kvällen så saknas Pellegrini, Santon, Veretout, Spinazzola och Ibanez. Roma behöver bara en poäng för att i princip säkra den sjunde platsen och därmed kvalificera sig till Conference league nästa säsong, om inte Sassuolo krossar Lazio ikväll. Frågan är om Mourinho vill det. Under sin tid i England klagade han väldigt ofta på antalet matcher med ligacup, FA cup och Europa League. 



Blir Smalling kvar under Mourinho?


Spezia kommer precis som Roma från en av sina bästa insatser denna säsong där man krossar Torino med 4-1. Skillnaden i kvällens match är att Spezia inte har något förutom hedern att spela för. En lirare att hålla koll på i Spezia är deras franska forward M'Bala Nzola som är lagets främsta målskytt med 11 kassar denna säsong. Förutom Nzola så hittar vi även Roma-fostrade Matteo Ricci på mittfältet. Förutom dessa två så är det inget namnkunnigt gäng som Roma ställs mot ikväll och att dom ens grejar nytt kontrakt i Serie A är mycket starka papper.

Förväntad laguppställning (4-2-3-1)
Fuzato- Karsdorp, Mancini, Kumbulla, Peres- Cristante, Villar- El Shaarawy, Pedro, Mkhitaryan- Dzeko


Det är en konstig känsla man har i kroppen nu inför avslutningen av säsongen och starten av ett nytt Roma. Fonseca kom till Roma vid fel tillfälle helt enkelt. Hade han kommit vid en tidpunkt där vi hade haft en skadefri trupp, en frisk Zaniolo och publik på läktaren så är jag övertygad om att Roma inte hade krigat om sjunde platsen med inför säsongens sista match. Ibland är fotbollen skoningslös och jag hoppas verkligen att vi inte har sett det sista av Paulo Fonseca i Europafotbollen. Grazie Mister e benvenuto José.

Spelplats: Stadio Alberto Picco
Avspark: 20:45
Roma-redaktionen tippar: 1-0 till Roma

Robin Jenelius@RobinJenelius2021-05-23 17:00:31
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?