Roma-Brighton 4-0: En magisk Europa-kväll på Olimpico
Pellegrini var en av många spelare som efter matchen tackade supportrarna för deras stöd: Foto:asroma.it

Roma-Brighton 4-0: En magisk Europa-kväll på Olimpico

Curva Sud öppnade showen med en mäktig koreografi. Och laget bjöd tillbaka, som Mancini utlovade på presskonferensen inför matchen, med en enastående prestation där 4-0 till och med var något i överkant utifrån matchbilden, men det gjorde bara kvällen ännu vackrare.


 "Självsäkert genom Europa viftas dina färger". 

Roma stod för en imponerande insats när de hemmaslog Brighton med 4-0. Dybala och Lukaku visade vägen med varsitt mål i första halvlek där Roma direkt tog tag i taktpinnen.

I andra halvlek blev Giallorossi lite låga, men släppte samtidigt inte till särskilt många klara målchanser. Istället var det Roma som utökade till 3-0 genom Mancini, som slängde sig fram och tåade in ett inlägg.

Kort därefter fastställde Cristante slutresultatet till 4-0, efter att bollen gått som på ett snöre från Romas planhalva, där El Shaarawy sedan stod för att vackert lobbinlägg med yttersidan innan italien-kanadensaren, som kom inspringande som en naturkraft in i straffområdet, kunde nicka in slutresultatet 4-0. 

-Spelarna stod för en unik insats. Alla gav allt som de kunde ge och utifrån vår prestation fick vi till och med ett bättre resultat än vad vi förtjänade, även om jag tycker att vi vann matchen välförtjänt, summerar il mister.

Romelu Lukaku, som stod för en imponerande insats, var nöjd emd lagets prestation med påtalade samtidigt att inget är klart.

-Vi är nöjda men vi vet också att vi ska åka till England och vi måste göra det ännu bättre där för engelska lag har en mentalitet där de aldrig ger upp.

Även De Rossi var inte på att det inte finns något att fira ännu.

-Vi har inte tid att njuta av den här matchen för redan på söndag möter vi ett jättebra lag som tränas av en topptränare, avslutade De Rossi en av sina intervjuer efter matchen.

Det är ett Roma som står med fötterna på jorden och hela tiden koncentrerar sig på nästa uppgift. Det har hittills varit ett vinnande koncept. Vi kan bara njuta och hoppas att de fortsätter på den inslagna vägen.

Grazie Roma!

Niclas Ekström2024-03-08 10:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?