Roma-Inter 2-4: “Jag är stolt över inställningen”
Ett skyfall fick inte De Rossi att ändra klädsel. Vidskeplighet eller ville han skicka en signal till spelarna kanske? På presskonferensen efter matchen sade han, med ett leende, att det blir regnjackan nästa gång. Foto: asroma.it

Roma-Inter 2-4: “Jag är stolt över inställningen”

Drömmen om en fjärde raka seger i Serie A gick i kras i början av andra halvlek när Inter gjorde två snabba mål och gick upp i 3-2-ledning. Lukaku hade sedan en fin kvitteringsmöjlighet men det blev istället Bastoni som satte spiken i kistan på övertid.

Daniele De Rossi påminde om en gladiator vid sidlinjen när han trotsade det romerska skyfallet och genomblöt manade på sina mannar i t-shirt och kavaj. 

Gianluca Mancini fick mig att tänka på en viss blond, hårfager fransman som på samma sätt blandade galna glidtacklingar och viktiga nickmål - med en karaktär som få andra spelare har. 

Mittfältet bröstade upp sig och stod upp mot seriens överlägset bästa lag och på topp blandades fart, fantasi och tyngd.

Det räckte dock inte hela vägen för ett febrilt kämpande Roma som fick se sig besegrade av ett effektivt Inter, som visade klass när det behövdes och straffade Roma under lagets svackor i matchen. 

-Matchen var jämn. Ibland var vi spelförande och ibland dom. Jag är stolt över inställningen och matchen som grabbarna gör och det var något som även publiken gav dem en eloge för, analyserar De Rossi och fortsätter.

-Vi gick ner lite i kvalitet i början av andra halvlek. Det kan du göra mot Verona eller i Salerno för vi är bättre än de lagen. Den här förlusten lär oss att vi aldrig kan sänka garden mot ett lag som Inter för då blir vi straffade. Vi hade absolut kunnat komma härifrån med ett kryss men en förlust är sällan oförtjänt. Om vi vill tävla med Inter måste vi analysera oss själva och höja nivån, avslutar il mister.

Trots förlusten gick Romaspelarna med Lorenzo Pellegrini i spetsen ut till omklädningsrummet till rungande applåder från Curva Sud.

Jag hade samma känsla som De Rossi och curvan på Olimpico framför ipaden i sovrummet, medan övriga familjen skulle titta på Melodifestivalen.

Det var ett Roma som stod upp mot seriens bästa lag, som vågade att hålla i bollen, som vågade spela sitt eget spel och som visade pondus och karaktär. 

Med Curva Sud i ryggen kan det bära långt i vår. Frågan är om det kan bära ändå till en fjärde plats? Jag vill tro att det kan det.
 

Niclas Ekström2024-02-10 22:44:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?