Stadio Olimpico, 2022-03-20 18:00

Roma - Lazio
3 - 0

Roma Lazio 3-0

Roma Lazio 3-0

En av de värsta förlusterna för Lazio i ett derby på senare år.

Att Lazio var mindre redo än Roma att spela derby syntes redan efter knappast 30 sekunder då Acerbi gjorde bort sig och bjöd Roma på en hörna. Strakoshas ingripande på hörnan var tveksam och resultattavlan visade 1-0 efter knappt en minut.

Lazio kom aldrig in i matchen och Roma gjorde 2-0 efter drygt 20 minuter efter ett fint anfallspel på högerkanten. Pellegrini kunde med fem minuter kvar av första halvleken göra 3-0 på frispark. Godnatt. Man kan förlora ett derby men man måste alltid visa grinta och hjärta. Hoppas Radu kan förklara detta till spelarna (på det sättet han föredrar).

Jag skulle inte vilja ge godkänt till någon spelare i Lazio, men insatsen som Strakosha, Acerbi, Hysaj och Felipe Anderson bjöd på var under all kritik. Att Romero fick ersätta Felipe med 30 minuter kvar säger mycket om brassens insats.

Sarri efter matchen
Vi kom aldrig in i matchen, vi gjorde många misstag som vi inte brukar göra annars. Jag tycker det är tråkigt och speciellt för alla tifosi som var på plats. I en match som denna så hamnar taktiskta frågor längre ned på listan, vi kom aldrig in i matchen som jag sa tidigare och vi visade aldrig tecken på någon reaktion.

Derby är en speciell match, väntan under veckan och allt kring matchen saknar nog motstycke i Europa. Men jag tror också att det kan bli ett problem för båda lagen, de borde alltid vara på topp och fokusera på spel i Europa och inte nöja sig med att vinna ett derby. Men det är en speciellt match och en otrolig känsla att få spela ett derby.


Kommentar
Det känns lite som att den här matchen avslutade säsongen på något sätt. Det är endast 8 matcher kvar nu och 10 poäng upp till Juventus på en Champions League plats. Att knipa en plats i Europa League är ju såklart mycket möjligt men frågan är om det är "värt" det. Lazio kommer förmodligen att ha en tunn trupp nästa säsong också och det fungerar helt enkelt inte att spela på två fronter samtidigt. 

Niklasniklas.tellini@gmail.com2022-03-20 20:57:40
Author

Fler artiklar om Lazio

SS Lazio Sweden Podcast - När Ingen Tycker Likadant, Vafan Betyder Det
SS Lazio Sweden Podcast - No Pedro No Party