Stadio Olimpico, 2023-12-14 18:45

Roma - FC Sheriff Tiraspol
3 - 0

Roma-Sheriff: “Romanista livet ut”
Kan Mourinho, med hjälp av en hel del tur, leda laget till förstaplatsen i gruppen? Foto: asroma.it

Roma-Sheriff: “Romanista livet ut”

Efter att Roma under söndagskvällen lyckades få med sig en pinne, trots att de avslutade matchen med två man mindre, ställs de på torsdagskvällen mot Sheriff hemma på Olimpico.

Vid sidan om fotbollsmatchen som spelades i söndags på Olimpico utspelade sig en kärleksförklaring från Curva Sud till Mourinho som man sällan skådar inom fotbollen från en curva till en tränare.


"Gli occhi inebriati di giallorosso, l'anima pervasa dal romanismo... José Mourinho romanista a vita!". (Ögonen berusade av gulrött, själen fylld av romanismo…José Mourinho romanista livet ut!)

Banderollen visades upp centralt i curvan och var undertecknad “Curva Sud” och ackompanjerades av hyllningsramsor till portugisen. En tydlig gest av stor kärlek och uppskattning från hela Curva Sud.

Man kan (och får) tycka vad man vill om Mourinho som tränare. Men sättet han enat supportrarna på är unikt och ska inte underskattas. Framförallt inte i en stad som Rom med en erkänt krävande “piazza”. 

Laget mot Sheriff
Efter krysset mot Servette är Roma klara för att ta sig vidare i Europa League (EL). Två svaga insatser mot Slavia och Servette gör dock att det ska till ett mirakel för att Roma ska ta förstaplatsen i gruppen. Men möjligheten finns.

Om Slavia spelar oavgjort mot Servette måste Roma vinna med fem bollar för att ta sig vidare som gruppetta. Om Slavia istället skulle förlora räcker det att Roma vinner mot Sheriff för att ta sig vidare direkt till åttondelsfinal.

Roma ställer upp med Svilar mellan stolparna som vanligt i EL. N´Dicka är avstängd och därför tvingas Cristante att flytta ner som back. Kristensen är inte med i truppen i Europaspelet, vilket gör att Karsdorp troligtvis kniper platsen på högerkanten. Spinazzola har en överansträngning i låret och hans tillstånd utvärderas dag för dag, vilket gör att Zalewski troligtvis kommer starta till vänster. Dessutom är romaren avstängd i nästa ligamatch mot Bologna. Cristante ersätts troligtvis av Bove på mittfältet och “Il Faraone” kommer med största sannolikhet att ta platsen bredvid Big Rom i anfallet.

Dybala som linkade av skadad mot Fiorentina blir borta i tre veckor och missar därmed matcherna mot Sheriff, Bologna, Napoli och Juventus men kan förhoppningsvis vara tillbaka till åttondelsfinalen i Coppa Italia mot Cremonese.

Azmoun däremot kan vara tillgänglig redan mot Bologna men utvärderas dag för dag. Skadan är dock inte av det allvarligare slaget.

Roma (3-5-2): Svilar; Mancini, Cristante, Llorente; Karsdorp, Bove, Paredes, Pellegrini, Zalewski; El Shaarawy, Lukaku.
Avbytare: Boer,  Rui Patricio, Celik, Aouar, Renato Sanches, Pellegrini, Pagano, Pisilli, Belotti, Cherubini.
Tränare: José Mourinho.

Gästerna
Sheriff har ingenting att spela för. Moldaverna ligger sist med en poäng, fyra poäng efter Servette på tredjeplatsen. 
Gästerna har bytt tränare sedan de mötte Roma sist. Nu sitter Pilipchuk på bänken och han kommer att formera laget i ett 4-4-2 med deras vassaste spelare Mbekeli till höger och  Ankeye Ricardinho på topp. Mellan stolparna spelar Koval, som varit lagets målvakt i EL.

Sheriff (4-4-2): Koval; Apostolakis, Tovar, Bueno, Artunduaga; Ngom Mbekeli, Talal, Badolo, Joao Paulo; Ankeye, Ricardinho. 
Avbytare: Straistari, Garananga, Zohouri, Dijinari, Paiva, Botan, Novicov, Ademo Luvannor, Colis, Vardar.
Tränare: Roman Pilipchuk

Ännu en gång kommer Olimpico fyllas upp av 60.00 åskadare som kommer göra vad de kan för att bära fram de gulröda. Det kommer bli svårt, och Roma har inte sitt öde i egna händer. Men låt oss hoppas på ett mirakel såhär i juletider. Daje Roma Daje!

Källa: tuttomercatoweb.com




 

Niclas Ekström2023-12-13 12:00:00
Author

Fler artiklar om Roma

Taktisk analys: Vad kan vi förvänta oss av Ivan Juric?