2018-10-20 15:00

Roma - Spal

Inför: Roma-SPAL

Inför: Roma-SPAL

Landslagsuppehållet är äntligen över och under helgen kommer ligafotbollen igång igen. På lördagseftermiddagen besöker SPAL Stadio Olimpico för att försöka ro hem tre poäng till Emilia-Romagna och staden Ferrara. Senaste mötet laget emellan gjorde Patrick Schick sitt första mål för huvudstadslaget, idag är dock anfallaren inte tillgänglig för spel då han kom tillbaka från landslaget med en mindre skada.

Roma: 
Hemmalaget har en positiv formkurva och har vunnit sina fyra senaste matcher. Senast vann man med 2-0 borta mot Empoli, en helt okej prestation och ett bra resultat. Roma får dock klara sig utan kaptenen De Rossi och Aleksandar Kolarov, det ska dock inte vara någon fara med dem då de förväntas vara tillbaka till matchen mot CSKA Moskva i veckan. Vänsterbacksplatsen öppnar upp sig och det ska bli intressant om Di Francesco vågar starta med den unge Luca Pellegrini eller om han satsar på den mer rutinerade Davide Santon. I och med Patrick Shicks frånvaro så gör den 16-åriga (!!!) anfallaren Gianmarco Cangiano debut i truppen och vid en flermålsledning så kanske till och med Di Francesco kan låta honom få göra sina första minuter i Serie A. Edin Dzeko förväntas starta längst upp, bosniern som under uppehållet gjorde sitt 300:onde mål i tävlingsmatcher. Pastore är tillbaka i truppen men förväntas inte få starta.

SPAL:
Laget som i de sista omgångarna på något sätt lyckades att klara sig kvar i Serie A förra säsongen är inne i en rejäl formsvacka. På de senaste fyra omgångarna har de inte lyckats ta en enda poäng, senast var man tio minuter ifrån att få med sig en poäng i mötet med Inter. Men det är inget lag Roma ska underskatta, de har flera skickliga spelare och framförallt många rutinerade lirare. Det har hackat lite i offensiven för laget men här har de annars bra spelare, såsom Mirco Antenucci, Albertop Paloschi och Andrea Petagna. 

Se upp för: 
Den 23-årige Andrea Petagna har endast gjort två mål under de inledande omgångarna men han har stor potential. Den storvuxne anfallaren har redan hunnit debutera för det italienska landslaget och kan vålla stora problem för mittbacksparet i Roma. Manolas och Fazio har haft problem med stora och starka forwards i många matcher och här kommer de nog att få arbeta hårt för att hålla borta Petagna från målprotokollet. 

Senaste inbördes möten: 
2017-12-01 Roma-Spal 3-1
2018-04-21 Spal-Roma 0-3

Roma
Olsen, Florenzi, Manolas, Fazio, Santon, Cristante, N´Zonzi, Ünder, Pellegrini, El Shaarawy, Dzeko. 
SPAL:
Gomis, Cionek, Vicari, Djourou, Missiroli, Valoti, Lazzari, Schiattarella, Fares, Petagna, Antenucci

15:00 Lördag 20 oktober, Stadio Olimpico
Tips
: 4-1 Ünder gör två mål, Dzeko och El Shaarawy gör varsitt. Petagna gör Spals mål.

Kasper Wilhelmsson2018-10-20 12:09:20
Author

Fler artiklar om Roma